Magazin

Alaturka ruha sahip şarkı ‘Sabır Makamı’

‘Perdeler Açılsın’, ‘Hayırlar Olsun’, ‘Prenses’ albümleri ile kendisinden söz ettiren Volkan Koşar, Bahadır Tatlıöz ile birlikte yaptıkları ‘Sabır Makamı’ isimli düet dijital platformlarda yerini alması ile müzikseverlerin takdirini kazandı.

Müzisyen Volkan Koşar, Bahadır Tatlıöz ile yaptıkları ‘Sabır Makamı’ isimli tekli çalışmasının şu anda çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Koşar, ‘Sabır Makamı’ şarkısı ile ilgili, “Çok keyifliyiz. Değişik bir tarzı oldu şarkının. İyi dinleyici olan herkes şarkının bir enerji olduğunu fark edecektir. Tarzı ne diye sorduklarında R&B, pop, alaturka diyorum. Söz ve müzik bana ait, özellikle nakarat kısımları bana ait. Sevgili Bahadır Tatlıöz ile beraber aralara birkaç köprü ekledik. Tek gitar ile gecenin bir vakti yazmış olduğumuz bir şarkıydı ama demek ki alaturka bir ruha o an sahipmişim. Benden çok da böyle alaturka şarkılar çıkmaz ama çıkan o hicaz dediğimiz çok özel bir ruhtur. Kısmet bugüneymiş” şeklinde anlattı.
 
“SÖZ VE MÜZİĞİ BANA AİT BİRÇOK ŞARKI VAR”
Koşar, “23 yıllık müzik yolculuğumda söz ve müziği bana ait birçok şarkı var. Ama ben hep söylerim zor ve uzun bir yoldur, ayakta kalan öyle ya da böyle sesini duyurur. Bu serüvende birçok şarkım var onlara çocuklarım diyorum. ‘Sabır Makamı’ da bize kendini hissettiriyor ve televizyon kanallarında, radyolarda dönüyor. İlgiyi görmeye başlıyoruz. Söz yazanlar da var tabi ama güzelin yanında özeli yakalamak kolay iş değil. İnşallah bana nasip olur” dedi.
 
“GENÇ BİR NESLİ YAKALAMAK ZORUNDAYIZ”
Günümüz müzik dönemini değerlendiren Koşar, “Bizim yaş ne kadar bir bir yukarılara çıksa da dinleyici kitlemiz hep aynı çünkü belli bir yaştan sonra insanlar canlı performans dinlemeye gitmekten bile vazgeçip, çocuklarını göndermeye başlıyorlar. Biz onlara çalıyoruz. Genç bir nesli yakalamak zorundayız, öyle olunca hazne genişliyor. İşin canlı söylemek kısmı çok önemli benim için, hayatımı bu şekilde kazanıyorum. Herkes şarkı yapsa da canlı canlı insanların karşısına çıkıp şarkı söyleyemeyecek. Burada fark belli oluyor. O yüzden şarkı söylemek lazım” şeklinde konuştu.
 
 
Gülçin AKIN