Magazin

İran’ın Güçlü Sesi ‘Mahşer’ İle Çıkış Yaptı  

Seccad Mehmedi, ilk solo albümü ‘Mahşer’ ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Arabesk müziğin genç ismi Mehmedi’nin şarkıları müzik severler tarafından ilgi ile karşılanıyor.

İran’ın güçlü seslerinden olan Seccad Mehmedi’nin albümü ile aynı ismi taşıyan ‘Mahşer’ şarkısı da tıklanma rekorları kırıyor. 8 şarkının yer aldığı albümde Aşık Mahzuni Şerif, Yıldız Tilbe, Hakan Demirtaş, Mert Kayıkçoğlu, Murat Sağar gibi besteci ve söz yazarlarının şarkıları yer alıyor. Seccad Mehmedi, “İran Azerisi’yim. Aşağı yukarı 10 senedir Türkiye’ye gidip geliyorum.  Biz iki tane albüm yaptık ama çıkarmadık. Ben önce yapmak istemiyordum. Daha sonra Aytaç Bey ile tanıştık ve ilk önce tek bir şarkı yapmaya karar verdik. Sevgili Yıldız Tilbe’nin bir şarkısı var, ‘Aklım Hep Sende’. Sadece bu şarkıyı yapacaktık ama Murat Sağar ‘Mahşer’i dinletti bize. Aranjeden sonra da bambaşka hale geldi. Bir parça yaparken 8 parça yaptık. Bir anda 8 parçanın içinde bulduk. Umarım beğenmişlerdir” dedi.
 
“İKİNCİ ALBÜME DE BAŞLADIK”
Tepkilerin çok güzel olduğunu söyleyen Seccad Mehmedi, “Herkes çok beğeniyor. Güzel ses ve güzel şarkılar olduğunu söylüyorlar. İkinci albüme de başladık hatta üçüncü şarkıyı bitirdik. İnşallah Ocak ayında onları da sunacağız dinleyicilere” şeklinde anlattı.
 
“HİÇ SEVMEYENİN BİLE YÜREĞİNİN BİR KENARINDA ARABESK ŞARKI VARDIR”
“Ben arabesk, türkü sevmiyorum diyenler var ama bence öyle değil” Mehmedi, “Hiç sevmeyenin bile yüreğinin bir kenarında aşık olduğu arabesk şarkı vardır. ‘Ben dinlemem’ diyenler var ama en az iki tane arabesk, türkü sevdiği vardır” diye konuştu.
 
Gülçin AKIN