Kültür ve Sanat

Çanakkale’de yeni yılın ilk etkinlikleri

Çanakkale Belediyesi, yeni yılda da vatandaşları kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Sergiden söyleşiye çeşitli etkinler düzenleyen belediye, tüm vatandaşları kültür ve sanat etrafında toplanmaya davet ediyor.

Çanakkale Belediyesi’nin yeni yılda gerçekleştireceği etkinlik listesi açıklandı. Ocak ayında birçok yeni etkinliğe vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.
 
‘NUH’UN GEMİSİ RESİM SERGİSİ’
Yazar ve Sanatçı Evi’nde, ‘Nuh’un Gemisi Resim Sergisi’ gerçekleştirilecek. 9 Ocak 2020 tarihinde başlayacak sergi, saat 17.30’da açılacak. Sergi 22 Ocak tarihine kadar açık kalacak.
Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Güliz Baydemir’in, Nuh’un Gemisi efsanesinden yola çıkarak oluşturduğu seride; fantastik bir atmosfer içerisinde doğa görünümlerini, insan ve çeşitli hayvan figürlerini kurguladığı eser, sanatseverleri bekliyor.
 
‘ÇATLAK SERGİ’
Çanakkale Seramik Müzesinde gerçekleşecek olan seramik sergisi, saat 18’de açılacak. 10 Ocak - 29 Mart arası sergilenmesi planlanan eserlerin yaratıcısı Ahmet Cüneyt Er, Anadolu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Sanatçının Türkiye’nin pek çok yerinde eserleri sergilemeye devam ediyor.
 
‘TÜRKİYE’DE GÖÇÜN TARİHİ VE SOSYOLOJİSİ’
Merakla beklenen söyleyişilerden biri olan ‘Türkiye’de Göçün Tarihi Ve Sosyolojisi’, 11 Ocak saat 17’de Ece Ayhan Kültür Evi’nde gerçekleşecek. Konuşmacı Doç. Dr. A. Didem Danış Şenyüz, Galatasaray Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümü öğretim görevlisi mesleğini icra ediyor. Tarih Vakfı’nın ve Çanakkale Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan söyleyişiye tüm kent halkı bekleniyor.
 
‘KUŞLARIN EKOSİSTEMDEKİ ÖNEMİ VE ÇANAKKALE KUŞLARI’
Kent Sohbetleri’nin 15 Ocak’taki konusunu Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Uysal ele alıyor. Konuşma, Çanakkale Kent Müzesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.
 
‘MONTRÖ BOĞAZLAR SÖZLEŞMESİ TÜRKİYE’YE NE KAZANDIRMIŞTIR, NE KAYBETTİRMİŞTİR?’
E. Büyükelçi Dr. Ercümend Ahmet Enç’in konuşmasıyla gerçekleşecek olan konferans, 18 Ocak saat 16’da, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde dinleyicilerini bekliyor.
 
‘MASALLARIN İNSANI OLMAK’
Kent Sohbetlerinin 22 Ocak’taki konuğu Öznur Cencik olacak. Söyleyişi, Çanakkale Kent Müzesi Toplantı Salonu’nda saat 18’de gerçekleşecek.
 
Sevi Gözay Uğurlu