Magazin

‘Ateş Böceği’ şarkısı milyonla buluştu

Ezgi Ayçe, “ ‘Ateş Böceği’ çok güzel gidiyor. Tahmin ettiğimizin üzerinde ilgi gördü. Bu beni çok mutlu ediyor. Hem radyolardan hem televizyonlardan hem de sosyal medya üzerinde görüyoruz” diyerek mutluluğunu paylaştı.

 Bir milyon kişi tarafından izlenen ‘Ateş Böceği’ şarkısı sonrasında Ayçe çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
 
Yüksek bir çıkış yakalayan Ezgi Ayçe,  müzik sektöründeki serüveninde hızlı adımlarla çıkıyor. Ezgi Ayçe, yaptığı açıklamada, ilk önce kendisinden ve müzik tarafından bahsederek, “Ben aslında yüksek peyzaj mimarıyım. 2010 yılında işimi bıraktım. Annem ve babam müzik öğretmeni, bu yüzden küçüklükten beri müziğin içindeyim. Hep şarkı söyledim, orkestralardaydım, lisede hep şarkı yazdım. Böyle bir hayatım oldu. 2010 yılında mesleği bırakmaya karar verdim ve tamamen müzik hayatına geçiş yaptım. İlk şarkım ‘Yarım Sevda’, Enbe Orkestrası’nın çıkış parçası oldu. Söz ve müzikleri bana ait. O şarkı 2018 yılında çıktı. İkinci şarkımda ‘Ateş Böceği’. İki şarkı da iki farklı albümün çıkış parçası oldu.  Bu da Serdar Ayyıldız’ın albümünün çıkış parçası oldu. Çok fazla yoğun bir sahne çalışmasının arasında şarkı yazıp üretmek çok kolay değil. Zorlu süreçler ama elimden geldiğince hızlı yapmaya çalışıyorum. Aynı zamanda Youtube için akustik cover çalışması da yapıyorum. Şu anda arda şarkılar yüklenecek oraya ve çoğu söz ve müziği bana ait şarkılar olacak. Coverda olacak aralarında yerli yabancı. Ben sürekli şarkı yazan, müzikle uğraşan ve vaktinin çoğunu bunlarla geçiren biriyim” dedi.
 
“DİNLEYİCİ İLE BİR BAĞ KURMAK İSTİYORUM”
 
Projelerinden bahseden Ayçe, “Cover yapacağım şarkılar genellikle Türk pop müziğinin kaliteli şarkıları olacak. Mesela bir tanesi Sertap Erener ‘Yanarım’ olacak. Çok sevdiğim bir şarkı. O kalitede, o çizgide şarkıların coverlarını yapacağım. Genel olarak da söz ve müziği bana ait olan şarkıları yapacağım çünkü dinleyici ile bir bağ kurmak istiyorum. Şarkılarımı içselleştirmesini, beğenmesini istiyorum. Çok şarkı var hazırda, hepsini çıkarmak da çok vakit alacak. O yüzden hadi dedik Youtube’da okuyalım. Böyle bir fikrimiz oldu. Dinleyici ile daha yakın bir bağ kurmak için bunu düşündük” şeklinde anlattı.
 
“BU ŞARKIYA BAŞKA BİR AÇIDAN BAKALIM DEDİK”
 
“Şarkılarımın farklı bir yanı var” diyen Ezgi Ayçe, “Aslında hepsi pop müziği türünün içinde ama biraz daha duygu barındırıyor. ‘Ateş Böceği’ şarkısı hüzünlü bir şarkı. Söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait. Oğluna verdiği bir şarkı ve çok da iyi yorumlanmış bir şarkı. Çok sevilen ve tam yerini bulamamış bir şarkı bence. Biz de bunu aynı akustik şekilde coverlayamazdık. O yüzden bu şarkıya başka bir açıdan bakalım dedik. Trap, future pop,  deep house karışımı bir versiyonla yaptık Serdar Ayyıldız ile birlikte. Şarkıların hepsi ayrı ayrı söylerken duygu vermeye çalışıyorum. Bu şarkı aslında hüzünlü bir şarkı ve bu duyguya yoğunlaştım. Duyguyu alamadığım veya hissedemediğim hiçbir şarkıyı söylemiyorum. Geçiremem o duyguyu karşı tarafa. O riski asla göze almam. Hissetmediysem söylemem. Bunu çok hissetmiştim. Oldukça duygusal bir şarkıydı, öyle söylemeye çalıştım” ifadelerini kullandı.
 
“BUNA ÖZENMEMİZ LAZIM”
‘Ateş Böceği’nin klibinde Ahmetcan Tekin ile çalıştığını söyleyen Ezgi Ayçe, “Sağ olsun bütün isteklerimi güzel bir şekilde yerine getirdi. Dedim ki, ‘Bu şarkı biraz farklı, lütfen buna güzel bir klip çek, buna özenmemiz lazım’ ki eşyaları fırlattık. Herkes bana soruyor ‘Gerçekten o eşyalar uçtu mu’ diye evet, gerçekten uçtu. Makinelere bağladık eşyaları, eşyalar havaya uçtu. Özel bir işçilik var klipte. Her şey beni yansıtan bir klip oldu. Farklı şeyler üzerine gitmeye çalıştık” diyerek düşüncelerini paylaştı. 
 
“SEVE SEVE ÇANAKKALE’YE GELİRİM”
“Ben şu ara en çok sahne programları içerisinde koşuşturuyorum. Ardından hemen üçüncü şarkıya gideceğim. Kafamda yapmak istediğim bir şarkı var ve ona çalışacağım” diyen Ayçe, “Geçtiğimiz sene bir festival sahnesinde çıkmıştım. Seve seve Çanakkale’ye de gelirim. Dinleyicilerle bütünleşebileceğim bir yer orası” dedi.
 
Gülçin AKIN