Kültür ve Sanat

“Kendi samimiyetiyle var olabilen çok az insan kaldı”

2000 yılında Best Model of Turkey Yarışması’na dahil olmuş ve yarışmada üçüncü olan eski model Nilay Dorsa ‘Caka’ şarkısı ile yaza damgasını vurarak, listelerde yerini aldı. Şarkısını ve hayatını anlatan Dorsa, yeni bir şarkı arayışında olduğunu ve kış sezonuna hazırlandığını da belirtti.

 
2000 yılında Best Model of Turkey Yarışması’na dahil olmuş ve yarışmada üçüncü olan eski model Nilay Dorsa ‘Caka’ şarkısı ile yaza damgasını vurarak, listelerde yerini aldı. Şarkısını ve hayatını anlatan Dorsa, yeni bir şarkı arayışında olduğunu ve kış sezonuna hazırlandığını da belirtti.
 
İspanyol bir anne ve İranlı Bir babanın kızı olarak 1982 yılında Tahran'da dünyaya gelen Nilay Dorsa, ‘Caka’ şarkısı ile adından söz ettirdi. Söz ve müzik Koray Berberoğlu’na ait olan ‘Caka’ şarkısına çekilen klibin yönetmen koltuğunda ise Ramtinez oturuyor. Nilay Dorsa, müzik sektöründe bulunduğu süreçle ilgili olarak “Ben yaklaşık 9 yıldır şarkı söyleyerek piyasadayım. Ondan önceki mankenlik zamanlarımı insanlar daha çok biliyorlar. Halen bazıları şarkı söylediğimi bile bilmiyor. Ama bu bir kilometre işi. Yaptığımız işlerle, ürettikçe insanlar farkına varacaklardır” diye konuştu.
 
“ONLARIN STANDARDINA ULAŞMAK BİR SÜREÇ”
Dorsa, şarkısı ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “ ‘Caka’ çıkalı birkaç ay oldu ve yaz dönemi çok güzel geçti. Şarkı çok dikkat çekti ve ilgi gördü. Ben her yaptığım çalışmada zaten bir tık daha üst seviyeye kendimi taşıdığımı düşünüyorum. Zaten hedefim de bu oluyor açıkçası. Çünkü müzik dünyasında çok büyük bir rekabet var ve çok güçlü isimler var. Bu isimler sonuçta yıllarını müzik sektörüne adamış insanlar. Onlarla aynı kulvarda yürümek bile benim için mutluluk verici. Ama onların standardına ulaşmak bir süreç. Hem kilometre işi dediğim gibi hem de üretmek. Daha çok üretmek gerekir. Ben her yıl bir şeyler yapmaya çalışıyorum kendi nezdimde çünkü gerçekten bir şey üretmek ve yapmak hem çok zor hem de maddi, manevi yorucu. ‘Caka’ söz ve müziği Koray Berberoğlu’na, aranjesi Onur Betin’e ait bir şarkı. Koray bana bu şarkıyı yolladığı zaman dinlediğim zaman sözlerini beğendim ve okumak istediğimi söyledim. Sevgili Onur Betin de tüm enerjisini şarkıya vererek, güzel bir aranje yaptığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“ZAMANIMIZA DA ÇOK UYGUN BİR ŞARKI”
Şarkısının anlamını açıklayan Dorsa, “ ‘Caka’nın anlamı caka satmaktan geliyor. Bana soruyorlar caka ne anlama geliyor diye, hava atmak, artistlik yapmak, kendini olduğundan farklı göstermek ki bu zamanımıza da çok uygun bir şarkı olduğunu düşünüyorum. Etrafımızda kendi samimiyetiyle, özüyle, doğallığıyla var olabilen çok az insan kaldı. O yüzden şarkıda da ‘bana caka yapma’ diyor yani. Çok da günümüze uygun bir şarkı olduğu çok sevdim sözlerini” diye anlattı.
 
“İÇİNİZ GÜZEL OLMADIĞI SÜRECE DIŞTAKİ GÜZELLİK DE BİR İŞE YARAMIYOR”
Eski manken Nilay Dorsa güzelliğin kalpte olduğunu söyleyerek, “Dışarıdan eski manken güzel kadın diye düşünülüyor ama güzelliğin insanın içinde, kalbinde olduğunu düşünüyorum. Dışınız istediğiniz kadar güzel olsun ama içiniz güzel olmadığı sürece dıştaki güzellik de bir işe yaramıyor. Ben her zaman buna inandım. Günümüzde dıştan güzel olmak çok kolay. Estetik merkezleri, güzellik merkezleri dolu. Birazcık paranız varsa kendinizi istediğiniz şekle sokabiliyorsunuz ama o kalp güzelliği, dürüstlük, iyi niyet, hayata pozitif bakmak çok önemli. Bu yüzden ben aynaya baktığım zaman her sabah şunu söylüyorum; ‘Allah’ım bugün de yaşıyorum, bugün de nefes alıyorum’. Hayatın bana sunduğu güzellikler var, doğa var, hayvanlar var… Evren enerjisine ben çok inanan biriyim. Ben daha çok bardağın dolu tarafından hayata bakıyorum. Biraz Pollyanna‘ yım aslında ve böyle mutlu olabiliyorum. Çünkü aksilik, hata aramak istedikten sonra her gün bir şeyler var” şeklinde konuştu. 
 
“HER ŞEY AYARINDA VE DOZUNDA OLDUĞU MÜDDETÇE ÇOK GÜZEL”
“Aşk her daim var. Ben aşksız yaşayamam ama bu illa iki kişi arasında yaşanan aşk değil” diyen Dorsa,  “Bir çiçeğe su vermediğiniz zaman çiçek ölür. O duygular her zaman beslenecek tabi. Şimdi sosyal medya, internet olduğu sürece o duygular artık eskisi gibi yaşanmıyor. Çok çabuk hızla tüketiliyor ilişkiler. Sadece birebir aşk hayatında değil arkadaşlık kavramında da böyle. Herkes çok çabuk sinirlenebilir kıvamda. Kimsenin kimseye sabrı yok. Ben çok üzülüyorum yeni neslin bu kadar hızlı bir tüketim içerisinde olmasına. Çoğu da mutsuz zaten. Çünkü her şey ayarında ve dozunda olduğu müddetçe çok güzel. Ben ne mutlu ki çok güzel bir dönemden geçtim. Ergenliğimi de çok güzel yaşadım. Şu anda 38 yaşıma geldim ve baktığım zaman her şeyi çok dengede ve sağlam yaşadığımı düşünüyorum” diyerek düşüncelerini paylaştı.
“KISKANÇLIK VEYA FESATLIK BESLEYEN İNSANLARA İHTİYACIMIZ YOK”
Şarkısı Nilay Dorsa, çevredekilerin güzel enerjilerine ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Bana ışığımı yükseltecek arkadaşlar, dostlar lazım. Hep de böyle insanlarla görüşüyorum. Çünkü enerjinizi aşağı düşürecek insanın size hiçbir faydası yok. Kıskançlık veya fesatlık besleyen insanlara ihtiyacımız yok. O yüzden bizim gibi insanların çok az kaldığını düşünüyorum. Ben başka bir arkadaşımın başarısını kutlarım, mutlu olurum. Yanıma bir kız arkadaşım geldiğinde güzel ve bakımlıysa hemen söylerim. Bu çok az insan da var ne yazık ki” dedi.
 
“DOLU DOLU BİR KIŞ DÖNEMİ GEÇİRECEĞİZ”
“Ben Çanakkale’ye daha önceden geldim” diyen Dorsa, “O bölgeyi de insanını da çok seviyorum. Zaten konserlerimiz olacak. Kış sezonu için yeni projelerim de olacak. Yeni bir şarkı arayışına da girdim şimdiden. Dolu dolu bir kış dönemi geçireceğiz” müjdesini verdi.
 
Gülçin AKIN