Magazin

“Popüler müzik dinlesek de içimizde arabesk bir ruh var”

Ünlü şarkıcı Meltem Erensoylu ‘Hey Ya’ şarkısı ile uzun bir aradan sonra dinleyicilerine merhaba dedi.

Erensoylu, yeni Youtube projesi ile hayranlarına her hafta yeni şarkı ile karşısına çıkacağını müjdeledi. Arabeske dönüş doluğunu söyleyen Erensoylu, ”Bizim ruhumuzda bu var. Ne kadar popüler müzik dinlesek de içimizde arabesk bir ruh var. Türkülerimiz, sanat müziği bunlardan kopamayız” şeklinde konuştu.
 
Uzun yıllar arabeskin önemli isimlerinden Ferdi Tayfur ile çalışan ve bir süre müziğe ara vermesinin ardından geri dönen Meltem Erensoylu, ‘Hey Ya’ isimli şarkısı ile sosyal medyada adından sıkça söz ettiriyor. 18 senedir bu sektörün içinde olduğunu belirten Erensoylu, “ ‘Hey Ya’ ile 9 yıl sonra merhaba dedik ama bunun 18 yıl önce bir geçmişi var Ferdi Tayfur’la müzik yolculuğumuz başlamıştı. Ben 8 sene Ferdi Tayfur’la bu yolculuğa devam ettik. Sonrasında Unkapanı sektörünün geri çekilişi, firmaların kapanması, Ferdi abinin rahatsızlığı nedeniyle 3-4 yıl boşluk süreci yaşadım. Programlarım, konserlerim devam etti. 2011 yılında ‘Kırmızı Mumlar’ şarkısını piyasaya sürmüştük. Biraz reklamda sıkıntı olmuştu. Firma olmayışı sanatçıların yalnız başına kalıp prodüktörlüğü üstlenmesi ufak tefek problemler yarattı yaptığımız işlerde. Ben de o dönemde bir eksiklik yaşadım ve geri çekilme dönemi oldu. Aslında o dönemde bu şarkının telif hakkını almıştım ama o zaman nasip olmadı. Geçen sene tekrar bu projenin girişimine karar verdiğimizde eser araştırmasına girdiğimizde şarkı bulamadığımız için tekrar söz yazıp bu şarkıyı kullanmayı düşündük. İnşallah iyi de olmuştur” dedi.
 
“FERDİ TAYFUR HAYRANLARI ÇOK DESTEK OLUYORLAR”
“Konserlerimiz başladı şu anda. Yılbaşında Kıbrıs’tayız” diyen Meltem Erensoylu, “Bülent Ersoy, Hadise ve ben yılbaşı programında orada sevenlerle buluşacağız. Youtube kanalı hazırladık, dinleyicilerden gelen istekleri derleyip her hafta canlı performans sergileyeceğiz Youtube üzerinden. İkinci proje için Ferdi Tayfur hayranları çok destek oluyorlar. Cover şarkısı istediler, Ferdi Tayfur şarkısı. Arabeske dönüş var. Bizim ruhumuzda bu var. Ne kadar popüler müzik dinlesek de içimizde arabesk bir ruh var. Türkülerimiz, sanat müziği bunlardan kopamayız. Onun için bir anket yapıyoruz gelecek tepkiler üzerinden. Onun üzerinden karar verip çalışmalara başlayacağız. Şarkılar Ferdi Tayfur’un eskilerinden, 10 taneye kadar eledik. Çok da kıymetli aranjörümüz Mustafa Ceceli ile çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.
 
“BİR KİTLEM OLUŞACAKSA SEVGİYLE OLUŞSUN”
Dinleyicilerine seslenen Erensoylu, şunları söyledi: “8 ay bir emek verdik, yaklaşık 30 kişilik bir ekiple. Biz güzel bir çalışma yaptık. Sosyal medyadan dinleyicilerimin beni desteklemelerini istiyorum.  Takipçi satın alıp da Youtube tıklanma alan bir insan değilim. Organik bir şekilde bıraktım akışına. Bir kitlem oluşacaksa sevgiyle oluşsun. Sosyal medya hesaplarından takip edip, desteklerlerse çok sevinirim.”
 
Gülçin AKIN