Kültür ve Sanat

Yeni şarkısı için Kasım ayını işaret etti

   2010 yılında ‘Şimdi Sevme Zamanı’ isimli albümü ve 2015 yılında ‘Rüzgar Gibi Geçtin’ cover albümünün ardından dinleyicileri ile yeni bir şarkıda buluşan Sevda Giray, yeni şarkısı için Kasım ayı tarihini verdi.  

 
 
Ünlü şarkıcı Sevda Giray, ‘Kim Anlayacak’ isimli tekli çalışması ile hayranlarının karşısına çıktı. Teoman Topçu yönetmenliğinde çekilen klip ile sıkça söz ettiren ‘Kim Anlayacak’ çalışmasının sözlerini Aygün Miyak İsmayilova ve Ayşe Birgül Yılmaz üstlendi.  Bestesi Perviz Mahmudov’a ait olan şarkının düzenlemesini ise Murat Yeter yaptı.
Şarkı ile ilgili duygularını dile getiren Sevda Giray, gelen güzel tepkilerin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Yeni şarkısını tahminen Kasım ayında çıkaracağını söyleyen Giray, ipucu olarak ise Sibel Can’ın ismi verdi.
 
“SPONTANE GELİŞTİĞİ ZAMAN DAHA GÜZEL OLUYOR”
Sevda Giray, ‘Kim Anlayacak’ tekli çalışması hakkındaki süreci anlatarak, “Yazın son zamanlarına yetiştirdik şarkımızı. Şarkımız bir anda oluştu. Bu Azerbaycanlı müzisyenlerin bir şarkısıydı. Stüdyoda başka bir şarkının hazırlığı içerisindeyken bir anda melodiyi duydum, ‘bunu çok sevdim, okumak istiyorum’ dedim. Hemen o arada Ayşe Birgül sözlerini oluşturdu. Ayşe Birgül hem prodüktörüm hem de söz yazarım. Bir anda gelişti. Zaten bu işler spontane geliştiği zaman daha güzel oluyor bence. Dinleyiciler de sevdi. Bütün radyolardayız. Özellikle radyoların desteklemesi çalması beni çok mutlu ediyor. Ben radyolara çok önem veriyorum” şeklinde konuştu.
 
“ ‘SEN KAYBETTİN’ COVER ALBÜMÜMDE İNANILMAZ ÂŞIKTIM”
Aşkın hayatın her yerinde olduğunu söyleyen Sevda Giray, “Aşk çok yoğun bir frekans. O duygu akımı içerisindeyken hüzünlü bir şarkı söylerseniz, hissetmemeniz onu daha derinden okumamanıza imkân var mı? Şu anda hayatımda âşık olduğum birisi yok. Olur mutlaka inşallah. ‘Sen Kaybettin’ cover albümümde inanılmaz âşıktım ve stüdyoda o şarkıları acılı okudum” itirafında bulundu.
 
YENİ ŞARKI KASIM AYINDA
Sevda Giray yakında çıkaracağı şarkının müjdesini vererek, “Kış aylarında biraz daha slow ağırlıklı geliyoruz. İnsanlar kış aylarında daha yavaş şarkılara yöneliyor. Cover şarkı, Sibel Can’ın seslendirdiği, çok güzel bir şarkı. Sürpriz olsun hangi şarkı olduğu. O kadar değiştirdik, o kadar farklı bir sound okuduk ki… Kasım ayında yayına gireceğini düşünüyoruz. Çok naif bir ses, inanılmaz huzurlu bir sesi var. Evine de misafir oldum. Aynı mütevaziliği aynı naifliği evinde de yaşayan bir sanatçı. Onu çok seviyorum. Sevgilerimi gönderiyorum” dedi.
 
“KONSERLER OLACAK”
Ünlü sanatçı Sevda Giray, şarkı çalışmalarının sonrasında hemen konserlere başlayacağını söyleyerek, “Biz sanatçılar mutlaka stüdyoda çalışırken sahne programı almamaya özen gösteriyoruz. Stüdyoda birkaç şarkının okumaları bittiği anda konserler olacak. Görüşmeler zaten başladı. Yurtdışında da sahne çalışmalarım devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN