Magazin

“Hayata tebessüm lazım, neşeyle bakmak lazım”

Gülşah Tütüncü Bemol9 Müzik etiketiyle yayınladığı ‘Sen de mi Brütüs?’ isimli tekli çalışmasına çekilen video klibiyle müzik dünyasına damga vurdu. Türkiye’deki birçok sanatçıya şarkı sözü yazan ve beste yapan Tütüncü, kendi çalışmaları hakkında bilinmeyenleri anlattı.  

Söz ve müzik kendisine ait olan ‘Sen de mi Brütüs?’ isimli tekli çalışmanın sahibi Gülşah Tütüncü, şarkıya çektiği klip ile kendinden söz ettiriyor. Pazarda çekilen klipin yönetmen koltuğunda Erdi Sevinç otururken, eğlenceli sahnelerin yer aldığı klip internette üst sıralarda yer alıyor.
7 yaşında müzik eğitimine başlayan Gülşah Tütüncü, uzun süre boyunca şarkılarını Türkiye’nin en sevilen isimleri ile paylaşmasının ardından kendi şarkısı ile müzik sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Mustafa Ceceli, Emre Altuğ, Tarkan gibi sanatçılar ile şarkı sözlerini paylaşan Tütüncü, kendisinin de artık sahneye çıkmasının vaktinin geldiğini söyledi.
‘Sen de mi Brütüs?’ şarkısındaki ‘off’ çektiği bölümler hakkında farklı yorumlar aldığını söyleyen Gülşah Tütüncü, esprili bir şekilde, “Ses kaydını yaparken, bunları tek başıma kaydediyorum. Normalde stüdyoda tonmayster  arkadaşlarımızla yapılır, ben tek başıma kaydediyorum evde. Home stüdyom var, orada kayıt ediyorum. O kadar içten bir ‘of’muş ki yalnızken de çıkabiliyormuş. Benzer yorumlarla karşılaşıyorum” dedi. Müzik sektörü içerisinde tanıyan kişiler olsa da henüz yeni olduğunu da belirten Tütüncü, “halk beni daha yeni tanıyacak, yavaş yavaş tanışacağız” diye belirtti.
 
“7 YAŞINDA TRT ÇOCUK KOROSU’NA BAŞLADIM”
Kendisinden bahseden Gülşah Tütüncü, “Ben müzisyen bir babanın, öğretmen bir annenin kızıyım. Onların da yönlendirmesiyle 7 yaşında TRT Çocuk Korosu’na başladım. Çok önemli bir yer, özellikle çocuklar için. 70’li, 80’li yıllarda tüm Türkiye’ye yayın yapan radyoydu ve ben TRT Çocuk Korosu sonrasında hemen ilkokul zamanı konservatuvar sınavına girdim ve kazandım. Ortaokul, lise, üniversite orada okudum. Konservatuvar bitti, kendim gruplar kurdum. Senfoni orkestralarında çaldım. Benim işim bestecilikten de ziyade sahne. Çok uzun yıllar sahne performansı yaptım, şarkı söyledim, keman çaldım, hayatımı böyle kazandım” şeklinde anlattı.
 
“İNSANLARA ŞARKI İLE HİTAP ETMEK İSTİYORUM”
“Sonrasında bir anda üretim meselesi başladı. Çünkü artık şarkı söylemek istiyorum ve insanlara şarkı ile hitap etmek istiyorum” diyerek süreci anlatan Tütüncü, “Bir şekilde sahneye kendi şarkım ile çıkmak istiyorum ama şarkı yok ortada. Sonra iş başa düştü, kendi şarkılarımı yazmaya başladım. İlk başta çok amatördüm ve kendimi geliştirmem gerektiğini fark ettim. Kendi stüdyoma kapanma dönemi başladı. O dönem yazdım, sildim. Seneler geçti. Belki 10-12 sene geçmiştir. Ama bu arada başka sanatçı dostlarıma şarkılar verdim. Çoğu sevildi. Radyolar da çaldı. O şarkılar sonrasında kendime bir tane şarkı seçip en sonunda buluşturabildim” dedi.
 
“HİÇ TANIMADIĞINIZ BİRİNİ GÜLÜMSETEBİLMEK ZOR BİR ŞEY”
Tütüncü, klipinde gülümsetmeyi amaçladığını söyleyerek, “Biz her zaman herkesi düşünmek, her yere dokunmak durumundayız. İnsanın trajik durumlarından bir nebze olsun tebessüm çıkarabilmesi çok önemli bir şey. Hayatı neşesiyle görebilmek için çok önemli. Bazen çok yoruluyoruz ve sürekli bir şeylere öfkelenirken buluyoruz kendimizi. Bütün hastalıkların başı stres, bağışıklığımızı düşürüyor bu durum. Ben komedinin dramdan daha zor olduğunu düşünüyorum. Hiç tanımadığınız birini gülümsetebilmek zor bir şey. Aslında ciddi bir iş. Bütün komedyenlerimiz kendi Kemal Sunal, Münir Özkul, Şener Şen kendi hayatlarında ciddi insanlar, oyunlarının, sanatçılıklarının dışında ciddi insanlar. Çünkü çok zeki ve ne yapacaklarını bilen insanlar. Ben de hayata tebessüm lazım, neşeyle bakmak lazım diye düşündüm. Melankoli hayatımızın her yerinde var. O kadar nüksetmiş durumda ki o yüzden böyle bir şarkı seçtim” bilgisini verdi.
 
Tütüncü, “Çanakkale’ye gelme fırsatım olmadı henüz, içimde kalmış bir ukdedir. En yakın zamanda gelmek isterim. İnşallah şarkılarla buluşuruz.  Festivaller azalmış olsa da, festivalin olması bizim birlik duygularımızı yükselten etkinlikler. Bazen çok büyük bütçelere de gerek kalmayabiliyor. İnşallah orada buluşmaya çalışacağız. Koşa koşa gelmeyi çok isterim” diye konuştu.
 
Gülçin AKIN