Siyaset

CHP’li meclis üyeleri Gökhan’a destek çıktı (VİDEO)

Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grubu üyeleri, Eylül ayı toplantısında AK Parti’li Tülay Ömercioğlu ile yaşadığı diyalog sonucu eleştirilen Belediye Bakanı Ülgür Gökhan’a destek çıktı.

Belediye hizmet binası önünde toplanan CHP’li Belediye Meclis üyeleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a çiçek vererek basın açıklaması yaptı. Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Adanan Güler, “Maalesef Çanakkale’de son birkaç yıldır belediye başkanımızı yıpratmaya yönelik, algı yönetimi yaratmaya dönük bir takım girişim ve eylemler ardı ardına geliyor. Geçen Meclis toplantılarında da bu hususlara değişmiştim. Başkanımızı yıpratmaya dönük bu algı yaratma eylemlerinin Çanakkale’de karşılık bulmayacağını, çünkü Çanakkale halkının bilinçli olduğunu, okuduğunu, izlediğini ve her şeyi sağlıklı bir şekilde değerlendirdiğini, bu nedenle bu tür kafa karışıklıklarına izin vermeyeceğini belirtmiştim. Son olayda da gördük. Maalesef mecliste kameraların önünde gerçekleşen başkanımızın son derece iyi niyetle müdahale ettiği bir olayı, bir takım görüntüleri kırparak, montajlayarak başkanımızı halkında olumsuz bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Ama o görüntüleri baştan sonra izleyen herkes, bu algının yanlış olduğunu ve başkanımızın orada meclisin kurallarına uygun gerekli müdahaleyi yaptığını görecektir.  Meclisin bir çalışma yönetmeliği var. Meclis öyle kendi başına bildiği kurallarla çalışan bir kurum değil. Resmi bir kurum. Bu anlamda yönetmelik uyarınca, kimlerin mecliste hangi konularda görüş bildireceği ve konuşacağı da belli. Meclisin gündemiyle alakası olmayan ve mecliste konuşulmaması bir patinin iç meselelerinin mecliste konuşulması siyasi anlamda çok büyük bir hatadır. İkinci hata, o konuyu gündeme getiren kişinin de o yetkiye sahip olmamasıdır. O konuyu gündeme getirecek olan siyasi irade, Çanakkale’de il başkanı ve ilçe başkanıdır. Onlarda gerekli açıklamayı yapar, yapmıştır. Meclis Grup Başkanvekilinin yetkisi olmadığı halde ve yersiz bir şekilde meclise getirmesi, gündeme getirmesi siyaseten hatalı bir davranıştır bence. Biz hep şunu vurguladık; Çanakkale’de biz huzur, barış istiyoruz. Ben mecliste de yaptığı birçok konuşmada bunu belirttim. Gereksiz konular meclis gündemine gelmesin, mecliste bir gerilim yaratılmasın ve meclis çalışmaları daha sağlıklı daha verimli bir şekilde yürüsün.  Hep biz buna gayret ettik, CHP meclis grubu olarak ve sayın başkanımız olarak. Ama maalesef AKP Grubu, bazen haksız, iftira dolu girişimler ve çıkışlar yapıyor. Bunlar da meclisin çalışmasını olumsuz şekilde engelliyor. Daha fazla detaya girmek istemiyorum ve bundan sonrası için bir mesaj vermek istiyorum. Lütfen Çanakkale Belediye Meclisinde herkes aklıselim davransın. Görevinin ve yetkilerinin bilincinde olarak hareket etsin. Meclisin sağlıklı çalışabilmesi için elinden gelen gayreti göstersin. Gösterin ki bu meclis Çanakkale halkına geçmişte olduğu gibi bugün de ve bundan sonrasında da güzel işler yapabilsin. Bu anlamda biz bir gerilim, kavga, tartışma ortamı olsun istemiyoruz. Umarım bu olay vesilesiyle bu son olur. Bundan sonra huzur ve barış içinde meclis çalışmalarımızı gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.
 
“Gene böyle bir teşebbüs olursa buna müsaade etmem”
CHP Belediye Meclis Grubu üyelerine kendisine verdiği çiçekler için teşekkür eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise bunu bir destek mesajı olarak algıladığını belirterek şunları söyledi; “Aslında bu olayın izahı çok basit. Belediye meclisinde bir siyasi parti temsilcisinin ben aslında suç işlemesini engellemiş oldum. Çünkü meclislerde siyaset konuşulamaz, konuşmamak gerekir. Bu bizim yasamıza göre terstir. Özellikle ısrarla bu konuyu gündeme getirmemesini rica etmemin sebebi budur. Olayın buralara kadar gelmiş olması tabi bir algı operasyonu yaratmanın sonucudur. Ama ben şuna bakarım; ben Çanakkale halkının belediye başkanıyım. Ben sadece Çanakkale halkını temsil ediyorum. Şu anda hangi siyasi partiden oluşa olsun, herkesi temsil ediyorum. Dolayısıyla ben Çanakkale halkının ne düşündüğüne, ne dediğine, nasıl algı sahibi olduğuna bakarım. Benim izlediğim kadarıyla şuan itibarıyla Çanakkale halkı olayı kavramıştır. Akıllıdır, takip eder, izler. Bu konuda da konuşmanın tamamını belediye web sitesine koydum. Herkes oradan izler, kararını verir olumlu ya da olumsuz. Ben o karara saygı duyarım. Çanakkale halkının kararına saygı duyarım. Çanakkale halkının şu an itibariyle izlenimi, kararı olumlu. Yani burada bu konuşmaların, bir parti içi konuşmanın yapılmaması gerektiği ve burada olmamış bir konuyu orasını burasını kırparak basına servis edilmesi konusunda bir algı operasyonu yaratılmaya çalışıldı. Ama tutmadı. Hatta bu işin içine maalesef Sayın Cumhurbaşkanımızı da kattılar. Ona da eksik bilgilendirme yaptıklarını zannediyorum. Dolayısıyla burada onların aleyhine gelişti süreç. Ben bir daha olmamasını diliyorum. Ama her zaman, bundan sonra da görevim süresince belediye meclis grubunda nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranılmasını sağlamak için görevimi yapacağım. Gene böyle bir teşebbüs olursa buna müsaade etmem. Meclis kendi konularını üslubu içerisinde, sağlıklı biçimde götürür ve belediye başkanının ikazlarına dikkat edilir. Edilmezse böyle olur. Böyle olmasını bir daha istemiyoruz. Hoşlanmıyoruz böyle bir kaotik ortamdan. Çanakkale halkı da istemiyor. Zaten Türkiye’nin yeteri kadar sorunu var.  Onlar da artık Çanakkale’de bu huzurlu ortamın, barış ortamının bozulmasını istemiyor. Biz burada yıllardan beri görev yapıyoruz. Kimin hakkında ne düşündüğümüz belli. Kadınlar, çocuklar, engelliler için ne düşündüğümüz belli. Herkes için ne düşündüğümüz belli. Biz bir tek şey istiyoruz; Çanakkale’de halkın barış, huzur, esenlik içerisinde özgürce yaşaması. Bunu sağlamak için de çalıştık bugüne kadar. Çalışmaya da devam edeceğiz.”
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU