Geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de 656’ncısı gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde finalde kendisi gibi Antalya’lı olan Orhan Okulu’yu yenerek Başpehlivanlığın ve Altın Kemerin sahibi olan İsmail Balaban, Geyikli Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz ile 10 yıllık bir dostluğu olan İsmail Balaban altın kemer coşkusunu paylaşmak için Geyikli’ye ziyarette bulundu.  Başpehlivan Balaban’ı belde halkı davullu zurnalı büyük bir coşku ile karşıladı.
 
Mutlu ve gururluyuz
Zorlu geçen güreşler sonrası altın kemere uzanan Başpehlivan Balaban güreşlere ilişkin yaptğı değerlendirmede:“ Çok zorlu müsabakalar yaptık ilk turdan itibaren. Zorlu kuralar geldi. 3. Turda Recep Kara’yla eşleştim geçtiğimiz yılın birincisi.  Yaklaşık 80 dakikalık bir mücadele sonucunda galip geldim. Cumartesi günü epey yorulmuştuk. Pazar gününe de iyi rakipler kaldı. Rakiplerimi yenerek finale kaldım ve finalde de 2015 yılının Başpehlivanı Orhan Okulu ile karşılaştık. Buradan da galip geldim ve hedefimiz olan kemere ulaştık. Bunun için mutlu ve gururluyuz” dedi.


 
Şark kündesinin antremanlarda çalışıyoruz
Yağlı güreşlerde ender görülen bir oyun olan “şark kündesi” ile rakiplerini mağlup eden Balaban o anları şu sözlerle anlattı:“ Hamza iyi bir güreşçi kardeşimiz. Çabuk, süratli ve atik. Bende aynı şekilde. O yüzden ikimizin güreşi hızlı bir şekilde oldu. Çok karışık pozisyonlar oldu. Derken bir pozisyon oldu. Bende havada yakaladım. Açık düşürdüm. Böyle bir pozisyon oldu. Bu pozisyonları zaten antrenmanlar da çalışıyoruz”
 
Her yıl üstüne koyarak ilerliyoruz
Başpehlivan İsmail Balaban, yağlı güreşlere geç başlamasına rağmen kısa sürede ileri derecede yol aldığının vurgusunu yaparak:“ Biz güreşe geç başladık. Biz her yıl üstüne koyarak gidiyoruz. Kendimizi geliştiriyoruz, geliştirmeye çalışıyoruz. Güreşlerde zaten yıllar geçtikçe tecrübe kazanılıyor ve ustalık böyle olunuyor. Bizde yıllar geçtikçe üzerine koymaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


 
Balaban, Kırkpınar öncesi kemer almak için inandıklarını kaydederek:“ Bizim geçtiğimiz yıl hakkımız yendi. Bunu bütün Türkiye gördü. Geçtiğimiz yıl biz iddialıydık. Bu yılda geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren iddialı hazırlandık. Bu yıl için hazırlıklarımıza başladık. Güzel bir kış antrenman dönemi ve kamp dönemi geçirdik. Sezona iyi başladık. Güzel dereceler elde ettik. Kırkpınar’a giderken de bu kemeri almak için kendimize inanıyorduk. İnanarak gittik. Bu kemeri alıp öyle döneceğiz inşallah dedik ve kemeri aldık. Kemeri Antalyalı hemşerilerime, sevenlerime armağan ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 656’ncı Başpehlivanı İsmail Balaban’ın antrenörü Hasan Aydın ise Antalya’nın yağlı güreşin başkenti olduğunu belirtti
 
Aydın:“ Gerçekten büyük önem veriliyor. Bütün belediyelerde kulüpleri var. Kulüplerden birisi de biziz. Konyaaltı Belediyesi olarak. Kırkpınar da da Antalya’mızı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Biz her yıl en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. İsmail maçlara çıktığından beri bir geçen yıl hariç her yıl kürsüsü var. Ben İsmail’i cani gönülden kutluyorum” dedi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit