Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, Gestaş A. Ş. ile kentin turizm aktörlerinin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf ederek Yunan temsilciler ile sürekli görüşmelerde bulunduğu, başta AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olmak üzere Milletvekili Ayhan Gider’in de önemli katkılar sunduğu Midilli seferlerinde mutlu sona yaklaşıldı. Çanakkale Küçükkuyu ile Yunanistan Midilli arasındaki feribot seferlerini gerçekleştirecek olan Dentur Avrasya’nın Genel Müdürü Savaş konuya ilişkin müjdeli haberi vererek, “Küçükkuyu için biraz daha zamana ihtiyaç var. Prosedürlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Çoğu gitti azı kaldı, yani çok az kaldı” dedi.


 
O GEMİ KÜÇÜKKUYU’DAYDI
Şimdilik Bodrum- Kos sefferlerinin başlayacağını belirten Savaş şöyle devam etti; “Gemimiz Bodrum Kale içindeki gümrüklü limandan hareket edecek. Dentur Avrasya kalitesini Bodrum-Kos adasına seyahat etmek isteyen misafirlerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bodrum- Kos arasında çalışacak olan 42 metrelik gemimiz bu akşam Küçükkuyu da dinlendikten sonra yoluna devam etti. Küçükkuyu-Midilli hattında hizmet verecek gemimiz ise 49 metre uzunluğunda ve 3 katlı şekilde olacak. Bu sene Kos, Midilli gibi bir çok yeni dış hat ve yeni iç hat açmayı planlıyoruz. Ayrıca biliyorsunuz 95 milyonluk 14 adet yeni gemi projemiz var. Yeni gemilerimizden biri denize indi, ikinci ve üçüncüsü bu ay içerisinde, dördüncüsü ise önümüzdeki ay denize inecek. Diğer 10 adetin yeni gemimizin yapımı için ise ihale süreci ise devam ediyor. Yönetim kurulumuz, profesyonel yönetici kadromuz, danışmanlarımız, tüm çalışanlarımız ve sektörel paydaşlarımız ile birlikte,  yeni hatlar, yeni çalışma alanları, yeni iş ortaklıkları kurarak yatırımlarımıza, araştırmalarımıza sektöre katkı sağlamaya aklımız erdiğince, gücümüz yettiğince, fırsat verildikçe devam ediyoruz. “
 
“KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'A DAYANAN BİR FİRMA”
Firma hakkında detaylı bilgiler veren Genel Müdür Ünsal Savaş, “Dentur Avrasya 112 ortaktan oluşan, 150 yıla aşkın süredir toplu taşıma hizmeti veren, günde ortalama 85 bin yolcu taşıyan toplu ulaşım alanında hizmet veren, 41 adet yolcu gemisi bulunan, kökleri Kanuni Sultan Süleyman'a dayanan bir firma. O yüzden de yeni gemi projemizde ilk gemimize Kanuni adını verdik. Dentur aynı zamanda  yılda bir buçuk milyon turiste hizmet veren A gurubu seyahat acentesi. Kalite, konfor ve müşteri memnuniyetini her şeyin üstünde tutan, sektör paydaşları ile paylaşımı bölüşümü savunan ve bunu lafta bırakmayıp uygulayan, tüm projelerinde bu ilkelere sadık kalan bir firma” dedi.


 
“GÜZEL GELİŞMELER YAŞANACAK, ATIMLIMLAR OLACAK”
Dentur Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, denizcilik sektörünün geleceğine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu;  “2017 ve sonrası Türkiye için denizde faaliyet gösteren firmalar başta olmak üzere tüm sektörler için çok güzel gelişmelerin yaşanacağı, atılımlar ile dolu bir dönem olacak. Bizlere bu olumlu gelişmelerden pay almak için yatırımlarımıza, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başarmak için önce hayal kurmak gerektiğini sonrada çok çok çalışmak gerektiğini ve sabırlı olmak gerektiğinin bilincinde yolumuza devam edeceğiz.”