Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) raporuna göre öğrencilerin beklentilerini karşılayan 45 üniversite belli oldu.108'i devlet, 56'sı vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 164 üniversitedeki 13 bin 694 öğrenciyle yüz yüze görüşülerek, üniversitelerden memnuniyet araştırması yapıldı. Hazırlanan raporda üniversiteler eğitim ve öğretim kalitesi, yerleşkelerdeki yaşamın doyuruculuğu, öğrencilere sağlanan akademik destek, yönetim, işleyiş, öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği ile öğrencilere sundukları kişisel gelişim ve kariyer destekleri açısından 6 ana başlıkta incelendi.

“Öğrenciler ÇOMÜ’den Memnun”
Rapora göre, devlet üniversiteleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) en yüksek memnuniyet oranına sahip devlet üniversiteleri sıralamasında 18. sırada yer aldı.Sıralamada üniversitelere A+, A, B, C, D ve FF gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler A+, en düşük olanlar ise FF aldı. Araştırma 164 üniversiteden 22'sinin ‘A+’, seviyesinde öğrencilerinin beklentilerini üst düzeyde karşılayabildiğini gösterdi.

“ÇOMÜ Son 1 Yılda 8 Sıra Birden Yükseldi”
Konuyla ilgili görüş bildiren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin hem eğitimde hem de bilimsel araştırmada, akademik kaliteyi önceliği yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesi olduğunu vurgulayarak,  50 bine yakın öğrencisi ile ÇOMÜ’nün, Türkiye'nin en büyük ve en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Acer; “Hazırlanan raporda  son 1 yılda 8 basamak yükselen ÇOMÜ’nün, öğrencilerini eğitim, öğretim faaliyetleri, imkân ve kaynakların zenginliği ile  memnun etmesinden  gurur duyuyoruz.” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi