İlk olarak yüzme parkuruyla başlayan triatlon yarışları sırasıyla bisiklet ve koşu parkurlarıyla devam etti. Yarışlar İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl ilk defa yapılan halk triatlonunda ise 16 sporcu ter döktü.
 
Türkiye genelinden yaklaşık 300 yarışmacının katıldığı yarışların ödül törenine, İznik Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile çok sayıda sporsever katıldı. Federasyon Başkanı İsa Tamer Çelik yarışmaya katkıda bulunan kurumlara teşekkür plaketi takdim etti.
 
İznik Triatlonu’na 13 sporcu ile katılarak Çanakkale’yi temsil eden Geliboluspor Kulübü şampiyonada 9 madalya ile döndü.
 
Genç Bayanlarda Elif Polat 1’nci -  Gözde Güvenbaş 2’nci, M3 Bayanlarda: Narin Yaren Çelik 1’nci,
M2 Bayanlar:  Özümsu Aktan 1’nci, M1 Bayanlarda Sudem Tülümen 2’nci- Selen Bayrak 3’ncü, Halk Triatlonu 12-15 yaş kategorisinde Halime Savran 1’nci, 8-9 yaş kategorisinde Yade Dündar 1’nci ve Sevim Tuana Kaptan 2’nci olarak madalya sahibi oldular.
 
İznik Triatlonu ile ilgili olarak Geliboluspor Kulübünden yapılan açıklamada: “ Geliboluspor Ailesi olarak Bize bu zaferi yaşatan Başta Hocamız Halil Tuna ve Yelbesu Büyükzöngür’ü başarıdan başarıya koşan sporcularımıza vede her zaman bizimle olan hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan sporcu ailelerimize teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi