Çanakkale’de çocuk yaştan itibaren böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören ve nakil bekleyen Simge Gündoğ, geçtiğimiz günlerde geçirdiği beyin kanaması sonrası Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların yoğun çabasına rağmen Gündoğ’un beyin ölümü gerçekleşti. Acılı aile kızlarının uzun süredir organ nakli beklediğini belirterek kızlarının başka hayatlara can olması için organlarını bağışlamak istediklerini belirterek Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Azem Ülkü ile irtibata geçtiler.
 
Simge Gündoğ’dan alınan karaciğer ve kornealar başka hastalarda nakledilmek üzere gönderildi.Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü yaptığı açıklamada, Simge Gündoğ’un 23 yıllık kısacık yaşamına çok büyük işler sığdırdığını söyledi.
 
Daha çocuk yaşta Simge’nin böbrek hastası olduğunu, tedavi görmesine rağmen yetmediğini belirten Ülkü:“  Annesinden alınan böbrek Simge’ye sağlık oldu ama üç yıl sonra yine yeni böbreği hastalandı. Diyaliz merkezleri O’nun en çok zaman geçirdiği yer oldu. Bu mücadele sırasında eğitimini aksatmadı ve Üniversiteyi bitirdi. İş buldu ve çalışmaya başladı. Bu arada haftanın üç günü diyalize giymek zorundaydı. Her gidişinde 4 saati buna ayırmak zorundaydı. Organ Bağışı konusunda gönüllü çalışandı, organ bağışı gruplarında üye ve aktivistti. İsteyerek işe girdiği spor çevrelerinde herkesin “sevdiği” bir kişiydi” dedi.
 
Simge’nin akraba, mahalle, eğitim, spor çevrelerinde binlerce seveni olduğunu vurgulayan Ülkü:“ Geçirdiği beyin kanamasından sonra Çanakkale Devlet Hastanesine getirildi. Yaşatmak için her şey yapıldı ama maalesef kurtulamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Ailesine sık söylediği vasiyeti yerine getirildi ve anne ile babası kızlarının söylediklerini tereddüt etmeden gerçekleştirdiler. Simge’nin sağlam olan organlarının başkalarına sağlıklı yaşam vermesini istediler. Bu sayede yaşam umudu tükenmek üzere olan bir karaciğer hastası artık sağlığına kavuşacak ve görmeyi yitirmiş iki insan Simge sayesinde görebilecekler. Canlarından bir parça olan Simge’nin son arzusunu yerine getiren aileye de sonsuz saygılar. Sağlığında binlerce seveni olan Simge artık milyonların sevgilisi oldu” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit