Başkent Sarajevo’da, Sarajevo Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Hacımeylic ile bir araya gelen Prof. Dr. Bünyamin Bacak, TÖMER’in faaliyetleri ve üniversitemizin mevcut durumu ve Balkanlardaki hedefleri ile ilgili notlar aktardı. 

Yunus Emre Enstitüsü Sarajevo Şube Müdürü Mehmet Akif Yaman ile bir araya gelen Bacak, üniversitemizin Bosna Hersek’teki liselerde tanıtım faaliyetleri ile ilgili projelerini sundu. 

Zenica şehrinde, Zenica Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Spahija Kozlic ile görüşen Prof. Dr. Bünyamin Bacak iki üniversite arasında yapılabilecek işbirliğine dair fikir alışverişinde bulundu. 

Ziyarette Türk Boşnak Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Jasmin Imamovic de hazır bulunurken karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. 

Zenica şehrine bağlı Babino köyünde üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen iftar yemeğine katılan Bacak, burada yaptığı konuşmada iki ülke arasında çok köklü bağların bulunduğunu kaydederek “Türkiye ve Bosna Hersek’i tarihin uzun zamanlarından bu yana birbirine bağlayan çok önemli ortak noktalar var. Zaman zaman yaşanılan çok zor dönemlerde bile her iki dost halk, birbirini hiç unutmadı. Biz de bu derin dostluğumuzu geleceğe taşıyabilmek adına siz kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
ÇOMÜ’nün 50 bin öğrencisi, 1550 akademisyeni ve 900’e yakın uluslararası öğrencisiyle Türkiye’nin çok önemli bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bünyamin Bacak “Bosna Hersek’ten öğrencilerin üniversitemizde eğitim almasını istiyoruz. Çanakkale, Türkiye’de Bosna’ya coğrafi açıdan en yakın şehirlerden bir tanesi. Çanakkale’de yaklaşık 100 yıl önceki savaşta, çok sayıda Boşnağın şehit olduğunu biliyoruz. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer de özellikle, Balkanlardan öğrencilerin üniversitemizde eğitim alması için yapmış olduğumuz çalışmalarda bizden desteğini esirgemiyor.” şeklinde konuştu.
ÇOMÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak ayrıca iftar yemeğinin gerçekleştiği Hamza Huma İlköğretim Okulu Müdürü Indira Hukic Smajic’e okula Türkiye Köşesi yapılmasını teklif etti. Smajic, teklifi memnuniyetle karşılarken köşenin yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.


Kaynak: Haber Merkezi