Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Salamon Halyo, Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal ve Genel Sekreter Sevcan Elver’den oluşan Ticaret Borsası heyeti Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan yardımcısı Salamon Halyo; “19 Mart 2015 Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çanakkale Valiliği arasında 16 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi’nin yapımına ilişkin Çanakkale Valiliği adına Vali Ahmet Çınar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) adına müşahitler Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Sefer Kaya Üzen ve Çanakkale  Ticaret  ve  Sanayi  Odası  Başkanı  Bülend  Engin tarafından protokol imzalanmıştı.
 
TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ilimize teşrifleri ile Valimiz Hamza Erkal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcımız Mehmet Daniş, Milletvekilimiz Ayhan Gider, Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret  Borsası Başkanımız Sefer Kaya Üzen,  Çanakkale  Ticaret  ve  Sanayi  Odası  Başkanımız  Bülend  Engin, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şadan Doğan, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İbrahim Özen, Biga Borsa Başkanımız Mesut Okyay, İl Millî Eğitim Müdürümüz Zülküf Memiş’in katılımları ile Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Bilimler Lisesi temel atma törenini hep birlikte gerçekleştirdik. 
 
Protokol kapsamında, Çanakkale Valiliği tarafından tahsis edilen arsa üzerinde 16 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi binası ve parsel içerisindeki altyapı inşaatı TOBB tarafından yaptırılmış ve Okulun finansmanı Birliğimiz tarafından karşılanmaktadır.
 
Ülkemiz iş dünyasının en önemli kurumu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin 81 ilde okul yapma hedeflerinin yeni bir halkasını oluşturacak olan  “Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi” ilimiz için önemli bir kazanımdır. Çanakkale Fen Lisesine komşu inşa edilen ve İnşaatı tamamlanan okulun ufak tefek eksikleri ve rötuşları kalmıştır. Umut ediyoruz ki önümüzdeki günlerde TOBB Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleri ile okulumuzun resmi açılışını da Çanakkale ili Odaları ve Borsaları olarak hep birlikte gerçekleştireceğiz.     
 
Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın gelişmesine katkı sağlayacak bu okulun Çanakkale’mize kazandırılması ile ilgili vermiş olduğu değerli katkılardan dolayı Başta TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’olmak üzere, Çanakkale Valiliğimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi