Çan ilçesi Etili köyünde bundan 40 yıl kadar önce kurulan seramik fabrikasında çalışan işçiler artık daha verimli çalışıyorlar. Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce fabrika çalışanları tarafından kurulan müzik gurubu gündüz fabrikada çalışıyor akşam ise vatandaşlara konser veriyorlar. Fabrika çalışanlarının talepleri doğrultusunda kurulan müzik gurubu vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.
 
Fabrika Genel Müdürü Selçuk Tülek:“ Biz Etili seramik olarak sadece üretim değil sosyal sorumluluklarımızda biliyoruz bu anlamda personelin çalışmasını arttırmak hem de çevremizde böyle bir etkinlikle bulunmak amacıyla fabrikamızın çalışanlarından bir müzik korosu kurduk korumuzda hep çalışanlarımız var çevremizde izleyen vatandaşlarımız çok memnun” dedi.
 
Fabrika çalışanlarından ve koroda parça seslendiren Hülya Sezgin:“ Fabrika sahibimiz ve arkadaşlarımız bu şekilde bir karo kurmak istediler bizde katkıda bulunuyoruz çok güzel oldu daha önce müzikle hiçbir ilgim yok iken bu gün karoda şarkı söylüyorum çok mutluyum” şeklinde konuştu.
 
Orkestra şefi Turgay Duman:“ Koromuzda şarkı söyleyen müzik aletleri çalanların hepsi fabrikada çalışıyor. Bu gördüğünüz fabrika çalışanları bir türküyü baştan sona söylemiş insanlar değillerdi ama şu anda 30- 35 kadar türkü, şarkı söyleyebiliyorlar müthiş bir sosyal etkinlik oluyor” ifadelerini kullandı.
 
Haber: Ercan Özçetin