Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin bilimsel, projeye dayalı düşünme ve araştırma, geliştirme kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlamak için hayata geçirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Çanakkale ve ilçelerinde artarak yaygınlaşıyor.
 
Çanakkale’nin en eski okullarından biri olan Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı  Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat’ın yanı sıra, Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ahmet Özel, Doğa Okulları Müdürü Hıdır Kılıç, Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Haşmet Erşen ile çok sayıda veli ve mezun katılımıyla açıldı.  Fuarda öğrencilerin yaptığı birbirinden ilginç ve güzel fikirlerin üretildiği eserler beğeni topladı. Okul Müdürü Saffet Uzel’in açılış konuşmasını yaptığı fuarın proje yürütücülüğünü ise Fizik Öğretmeni Filiz Aktürk yaptı. Açılış sonunda stantları gezen misafirlere pilav ikram edildi. Okul bahçesinde bir süre sohbet eden misafirlerin günün anısına fotoğraf çektirdiler. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda yer alan Bilim Fuarı 5-12’nci sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim ve öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bahçede sergiledikleri projelerin isimleri ise şöyle: Spor salonu olan okullar daha başarılıdır, Sıcak Bastı, Ah Şu Dişliler, Alışverişim Geldi, Farklı Yetenekler, Çanakkaleli Fok, “Tak Tak Taka Tak” Ritmi Her Şeyi Değiştirir, % İndirim Bilmecesi, Doğru Öğretilir, Yanlış Kullanılır, Açıl Susam Açıl, Kapan Susam Kapan, Balıklarda Teknolojiye Teslim, Yaş / kuru= 1, en iyi komposttur, Karbonat Mucize mi?, Okulum Tarih, Ne yaptık, Ne oldu?, Ah Şu Rakamlar, Bu Çok Kolay, İsteksiz İstekli, Nar Taneleri
 
AFAD İl Müdürü Yılmaz’da katıldı
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Açılış konuşmalarının ardından stantları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, özellikle engelli bireylerin afet ve acil durumlardaki hareket tarzlarını kolaylaştırıcı projeler geliştirmeleri için öğrencileri teşvik ederek, engelli bireylere yönelik projeler geliştirmeleri durumunda Çanakkale AFAD olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. AFAD Başkanlığı tarafından başlatılan "O Kahraman Benim" projesinden de bahseden AFAD İl Müdürü ?Levent Yılmaz öğrencilerden "AFAD Gönüllüsü" olmalarını ve proje kapsamında verilecek eğitimlere katılmalarını istedi.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT