Programa, Milletvekili Ayhan Gider, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Tokpunar’ın yanı sıra çok sayıda akademik, idari personel ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlahiyat Fakültesi mezunu Yusuf Noyan’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan mezuniyet filminin izlenmesiyle devam etti.
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferihan Özmen; “5 yıl boyunca eğitim öğretim hayatına katkı sunduğumuz öğrencileri bugün emanet aldığımız ailelerine gönderiyoruz. Okul içinde ve okul dışında sürdürdüğümüz tüm faaliyetler adına öğrencilerime teşekkür ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum” dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, dua ile başladığı ve mezunlara hitap ettiği konuşmasında:
“Lise mezunu olarak geldiğiniz okuldan, meslektaşımız olarak ayrılıyorsunuz. Bir eğitimci için en gurur verici anlardan birini yaşıyoruz. Öğrenciliği boyunca sadece derslerde öğrendikleriyle yetinmeyip kendilerini geliştirmek için birçok etkinlik gerçekleştiren her bir mezunumuzla iftihar ediyorum.
İlahiyatçı olmak çok büyük sorumlulukları beraberinde getirir. Ben inanıyorum, bu sorumluluğu hakkıyla yerine getireceksiniz. Allah’ın emrine, peygamberin sünnetine, kitaba sımsıkı sarılarak birlik ve beraberlik şiarıyla hareket etmek en önemli görevinizdir. Yarın başka başka şehirlerde göreve başladığınızda birbirinizi bulun, ortak akılla birlikte hareket edin. Birbirinizden desteğinizi eksik etmeyin. Burada okurken arkadaş gruplarınız farklı olabilir, eğilimleriniz farklı olabilir, düşünceleriniz farklı olabilir. Şunu unutmayınız ki gittiğiniz yerde hepinize ihtiyaç olacaktır ve eğer orada el ele veremezseniz bir başarı elde edemezsiniz o yüzden mutlaka birlik beraberlik içerisinde bu ülkeye hizmet etmeyi hedef edinmeliyiz” dedi ve mezunların ailelerine emekleri için teşekkür etti.
Törene katılan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise Türkiye’de bulunan 80 üniversite arasındaki kalite sıralamasında ilk 30 üniversite arasına giren ÇOMÜ’nün  başarılarına vurgu yaparak şunları ifade etti:
 “Sizler bu yıl çeyrek asırlık bir üniversitenin en özel fakültelerinden birinden mezun oluyorsunuz. Özel bir fakülte çünkü sizler mezun olduktan sonra sadece alanlarında uzmanlaşmış kişiler değil aynı zamanda alanlarınızı temsil etmek zorunda olan kişilersiniz. Başka bölümlerde okuyan arkadaşlarınızın sadece tebliğ görevi varken sizin temsil etmek gibi bir sorumluluğunuz da var. Bu anlamda sizlere büyük görev ve sorumluluk düşüyor ve bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirip üniversitemize yakışır başarılar elde edeceğinize hiç şüphem yok. Bundan sonraki yaşamınızda da başarılar diliyor ve törene katılan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
   Törende konuşmasıyla büyük alkış alan Milletvekili Ayhan Gider ise İlahiyat Fakültesi mezunu olmanın zorluklarına değinerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
“Mezun olduğunuz alan herkesin kendisini biliyor kabul ettiği bir alan. Yani bu memlekette Arapçayı okuyup bilmeyen tarikat şeyhleri var. Köyde yaşayan bakkal da, komşunuz da, arkadaşınız da herkesin sizden daha iyi bildiğini iddia ettiği bir bölümden mezun oluyorsunuz ve bunlarla da mücadele etmek zorundasınız. Çünkü temsil ettiğiniz bir misyon var. Çünkü Allah’a verdiğiniz bir söz var ve bunun için doğruyu öğretmek zorundasınız. İşinizi yaparken safsatalarla da, doğru söylemeyenlerle de mücadele etmek zorundasınız. Başkasının sözüne değil, Kuran’ın özüne bakarak anlatmak zorundasınız.  Bu nedenle işiniz zor, Allah hepinize kolaylık versin. Doğruyu yaşamak herkesin görevi ancak sizin bir kat daha fazla bu görevin bilincinde olmanız gerekiyor.
Temsil ettiğiniz düşünceyle bu milleti sömürenlerle de mücadele etmeniz gerekecek. Öyle bir mayınlı sahada yürüyeceksiniz ki dost sandığınız düşman çıkacak. Ne yazık ki din adına insanları kandırmak da çok kolay. Sizler bunları önleyecek olan mezunlarsınız. Yolunuz açık ve hayırlı olsun”
Açılış konuşmalarının ardından fakülte 1.si Yasemin Yankaç, fakülte 2.’si Sevginur Güzelbaba ve fakülte 3.’sü Vildan Canbaz’a günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.
Tören, mezuniyet yemininin edilmesinin ardından mezuniyet keplerinin atılmasıyla sona erdi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi