19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen çelenk koyma töreninin ardından CHP İl Başkanlığınca alternatif bir çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.
 
Törene CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, İl Başkanı Nejat Önder, Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan’ın yanı sıra partililer katılım gösterdi.
 
İl Başkanı Nejat Önder, çelenk koyma töreni sonrasında yaptığı konuşmada:“ Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs Gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir gençler. Siz, Türk’e İstiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, siz Ya İstiklal Ya Ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürk’ün soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yolculuklar içinde büyük bir özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir” dedi.
 
Fehmi Şenyiğit