3 çocuk annesi 48 yaşındaki Yıldız Efe, 13 yıl önce dünyaya zihinsel ve bedensel engelli olarak gelen oğlu Alp Erdem’e her gün gözü gibi bakıyor. Anneler Günü olması sebebiyle oğlu Alp Erdem’den aldığı gülü mutluluk gözyaşları içerisinde kabul eden Yıldız Efe:“ Bizim özel çocuklarımız için en başta gerekli olan şey sevgi. Sevgi ortamında oldukları zaman üstesinden gelmeyecekleri hiçbir şey yok” dedi. Barbaros Mahallesinde yaşayan Yıldız-Necmettin çiftinin 3 çocuğundan en küçük olan Alp Erdem Efe, 2004 yılında 3 kilo 100 gram olarak dünyaya geldi. Oğlu Alp Erdem, 3 aylık olduğunda hareketlerinde ve algılamasında değişiklik olduğunu fark eden anne Yıldız Efe, oğlunu Çanakkale Devlet Hastanesine, oradan da İstanbul Çapa Tıp Fakültesine tedaviye götürdü. Doktorlar tarafından yapılan muayene de Alp Erdem’in doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olduğu ortaya çıktı. Doktorların yürümesi bile mucize dediği Alp Erdem için inancını kaybetmeyen anne Yıldız Efe, 13 yıl boyunca oğlunu Rehabilitasyon Merkezinin yanı sıra fizik tedaviye götürerek yürümesini sağladı. Son 4 yıldır boyunca Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezine giden Alp Erdem burada el becerilerini geliştiriyor.
 
Gözyaşı döktüren gül
14 Mayıs Anneler Günü olması sebebiyle engelli Alp Erdem Efe, elindeki kırmızı gülü yılın 365 günü kendisine gözü gibi bakan annesi Yıldız Efe’ye verip, anneler gününü kutladı. Anne Efe, oğlunun verdiği gülü mutluluk gözyaşlarıyla aldı. Alp’in hayatlarına 13 Haziran 2004’te girdiğini söyleyen Yıldız Efe, 2 yada 3 ay sonra Alp’in engelli olduğunu öğrendiklerini ifade etti. O günden bugüne çok zorluklar yaşadıklarını söyleyen anne Yıldız Efe:“ Bütün engelli diğer çocukların engelli anneleri gibi çok zorluklardan geçtik. Ama onlar öyle özel ki, öyle güzeller ki, onlar zaten cennetin melekleri. Onlar bizim her şeyimiz” dedi.
 
Alp’in her hareketiyle, bakışlarıyla o kadar duygusal bir çocuk ki, kendisine her şeyi belli ettiğini vurgulayan Yıldız Efe:“ Hem özel eğitim okuluna, hem de rehabilitasyon merkezine gidiyoruz. Alp Erdem’in şuandaki olduğu konum bir mucize gibi. Tedaviye götürdüğümüz de fizik doktoru bana yürütemezsin demişti. Biz aile olarak çocuğumuz için en iyisi, en güzelini yapacağız dedik. Zaten bizim özel çocuklarımız için en başta gerekli olan şey sevgi. Sevgi ortamında oldukları zaman üstesinden gelmeyecekleri hiçbir şey yok. Onun için biz dört elle buna sarıldık. Şuandaki durumuna getirdik. Ve bütün diğer engelli çocuklarımızın annelerin zorluklarının hepsini biliyoruz. Toplumda bize acıyarak değil de, yardımcı olmak adına bir şeyler yapılsın istiyoruz. Zaten engellerimiz var. Bu engellerin üstüne birer engel daha katmasınlar istiyoruz. Bütün engelli çocukların annelerinin ve bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit