Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) tarafından geleneksel hale gelen Türkiye çapındaki yarışmaya profesyonel ve amatör fotoğrafçılar yoğun ilgi gösteriyor. Yüzlerce fotoğrafçının gönderdiği 1.800 adet fotoğraf arasında dereceye giren birbirinden güzel fotoğraflar, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sergide fotoğraf severlerle buluştu. Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Yalova’nın elektrik dağıtımını yapan UEDAŞ tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘şehir ve ışık’ temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girip sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar 8-14 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek. “Şehrin Işıkları” sergisinin açılışına UEDAŞ Çanakkale İşletme Müdürü Fatih Danacı, UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce katıldı.
 
Bir hafta boyunca açık kalacak
Birbirinden güzel fotoğrafı sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, Şehri Işıkları’nın UEDAŞ’ın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizdi. Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen, konusu gece ve ışık olan Şehrin Işıkları sergisi hakkında bilgiler veren Yüce: “ Gece ve ışığın fotoğraflarını alıyoruz. Ulusal bir yarışma. Her yıl katılımcı sayısı katlanarak artıyor. İlk yıl 420 civarı bir katılım vardı, bu yıl bin 800 civarı fotoğraf katıldı. Türkiye’nin her yerinden gelen fotoğrafları alıyoruz, profesyonel bir jürimiz var. Bu jüri profesyonel olarak fotoğrafların seçimini yaptıktan sonra ilk 50’ye giren fotoğrafları işletmelerimizde ve şehirlerimizde sergiliyoruz. Sergileme sonunda bu tabloları satarak gelirini kimsesiz çocuklara bağışlıyoruz” dedi.
 
UEDAŞ Çanakkale İşletme Müdürü Fatih Danacı ise yaptığı açıklamada bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Şehrin Işıkları sergisi 14 Mayıs tarihine kadar Çanakkalelilerin beğenisine açık olacak.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT