Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Yüksek Okulu ve Yönetici Hemşireler Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri sempozyum, iki gün boyunca dört oturum ve iki kurs şeklinde gerçekleştirildi. İlk günkü sabah oturumuna Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Hastane Başmüdürü Adnan Şengül, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü ve Öğretim Üyeleri ile farklı illerden akademisyen ve klinisyen hemşireler katıldılar. Prof. Dr. Yücel Acer günün anlam ve önemine binaen açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
 
Danshane Sanat Merkezi Müzik Öğretmenleri eşliğinde sunulan müzik dinletisi ve açılış kokteylinin ardından yapılan ilk oturumda Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı ve Öğretim üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman, hemşirelik hizmetlerinde, çalışma ortamı standartları oluşturulmasında kaynakların uygunluğunun, uygun hasta hemşire oranının, diğer çalışanlar ile ilişkilerin ve kaliteli hasta bakımı vermek için hemşirelere sağlanacak yönetimsel desteğin önemine değindi.
 
Öğleden sonra yapılan ikinci otumda konuşmacılar, hemşire iş yükünün, geliştirme ve kariyer planlamanın, iş sağlığı ve güvenliğinin, uygun fiziki koşullar ve yeterli araç gerecin, ekip iş birliği ve iletişimin, etkili yönetim ve liderliğin hemşirelerin olumlu çalışma ortamı standartlarının en önemli kriterleri olduğunu belittiler.
 
Bir diğer oturumda, Sağlık Bakanlığı Hastaneleri, Üniversite hastaneleri, Özel hastaneleri ve özel grup hastanelerini temsilen birer yönetici hemşire ile sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmada yönetici hemşirenin rolü örneklerle tartışıldı. Konuşmacı ve oturum başkanlarına sempozyuma verdilikleri katkılardan dolayı teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.
 
Ayrıca, Hemşire İnsan Gücünün Planlanması ve Hemşirelik Hizmetlerinde Performans Değerlendirme Sisteminin Oluşturulması konulu iki kurs düzenlendi. Sempozyum sonunda katılımcılara ve kursiyerlere katılım belgeleri verildi.
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi