Bilim Fuarı açılışına Çan İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, Çan İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarda Temsilciler, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Çevre Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Çan Fen Lisesi Müdürü Murat Karagöz yaptığı konuşmasında; “TÜBİTAK'ın desteğiyle bu sene 2'incisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içindeyiz. Bilim Fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu yıl TÜBİTAK tarafından okulların proje sayıları 20 ile sınırlandırılmıştır. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda fizik alanında 2, kimya alanında 5, biyoloji alanında 9, matematik alanında 3, tarih alanında 1, edebiyat alanında 2, ikisi yedek olmak üzere toplam 22 proje, 60 öğrencimiz 8 danışman öğretmen nezaretinde hazırlanmıştır. Öğrencilerin büyük emek vererek hazırlamış olduğu Bilim Fuarı projelerinin hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımı sunarım” dedi.
 
Daha sonra Çan İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, Çan İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz eşliğindeki misafirler öğrencilerin hazırlamış olduğu projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldılar.

Fehmi Şenyiğit


Kaynak: Haber Merkezi