Çan ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Küçüklü köyü farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Halk Eğitim Kursunda eğitim gören kursiyerlerin el emekleri gerçekleştirilen folklor etkinliği ile sergilendi.
 
Etkinlikte halk eğitim kursunda kursiyerlerin yaptığı işlemeler ve panoların yanı sıra, 2006 yılından bu yana yapılan ürün ve emekler de görücüye çıktı. Ayrıca köy muhtarlığı tarafından talep edilen ve kabul gören folklor eğitimi alan gençlerin performansı köylüler tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Folklor etkinliğine Çan Büyük Tepeköyü,  Çanakkale Harmandalı, Çan Şehit Engin Eker Okulu, Çan Halk Eğitim ve Etili Seramik Halk Dansları ekipleri de gösterileriyle renk kattılar. Küçüklü köyü muhtarı Mehmet Aykut ile Halk Eğitim Eğitmeni Habibe Dere tarafından köy meydanında organize edilen ve gece geç saatlere kadar süren etkinliğe katılan konuklar yöre oyunlarını oynamayı ihmal etmediler.
 
Küçüklü Köyü Muhtarı Mehmet Aykut yaptığı konuşmada:“ Bizim bu gecemizi renklendiren değerli başkanlarımıza, gecemize katılan köy muhtarlarımıza bana destek veren köy ihtiyar heyetime ve Küçüklü köylülerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Etkinliğe Çan Küçük Sanayi ve Kooperatifi Başkanı Emin Gördün, Çan AK Parti İlçe Başkanı Murat Okan,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Birsen Dirlik, İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Dirlik ve Etili Seramik Fabrikası Kurucusu İsmail Tülek şeref konuğu olarak katıldılar.
 
Haber: Fehmi ŞENİĞİT