Ayvacık ilçesinin en eski iki berberi olan ve yan yana dükkanları bulunan Hüseyin Dinç ve Cengiz Seçme, 30 yıldan bu yana birbirlerini tıraş ediyorlar. 52 yıldır berberlik yapan Hüseyin Dinç ile 33 yıldır berberlik yapan Cengiz Seçme’nin usta çırak ilişkisiyle başlayan dostlukları parmak ısırtıyor.  Dükkanlarını birlikte açan ve birlikte kapatan Dinç ve Seçme işlerini severek yaptıklarının altını çiziyorlar.
 
Usta çırak değil abi kardeşiz
İlçenin en eski berberi olan 75 yaşındaki Hüseyin Dinç’in yanında 1984 yılında işe başladığını belirten 47 yaşındaki Cengiz Seçme, 25 yıldır kendi dükkanını işlettiğini söyledi. Seçme:“ Ustamla yan yana dükkan işletiyoruz. 25 yıldır kendi berber dükkanımı işletiyorum. Ondan önce 8 yıl Hüseyin abimin yanında çalıştım. 30 yıldır da birbirimizi tıraş ediyoruz. Birbirimizi tıraş etmemizin yanı sıra yıllardır abi-kardeş olarak birbirimize karşı saygı ve sevgi duyuyoruz. 25 yıldır da yan yana dükkan işletiyoruz” dedi.
 
 
İlçenin en eski berberi olan ve çırağı ile 30 yıl boyunca birbirini tıraş eden Hüseyin Dinç ise:“ “1955 yılında ilkokulu bitirdim. O yıllarda berberliğe çırak olarak başladım ve 4 yıl çırak olarak çalıştım. 1965 yılında yani 52 yıl önce berber dükkanı açtım. Ondan bu zamana kadar hala berberlik yapıyorum. Berberliğim boyunca bir tek kalfa yetiştirdim. İlk ve tek çırağım Cengiz Seçme’dir. 1984 yılında Cengiz yanımda çalışmaya başladı. 6 yıl beraber çalıştık. Sonrasında askere gitti. Askerliğini yaptıktan sonra da kendi dükkanını açtı” şeklinde konuştu.
 
30 yıldır birbirlerini tıraş ettiklerinin altını çizen Dinç:“30 yıldır Cengiz beni, ben onu tıraş yaparım. Bizim zamanımızda 1972 yılına kadar jilet falan da yoktu. Ustura vardı. El makineleri vardı. Onlarla tıraş yapardık. Şimdi ki gençler ise bir tanesi usturanın ne olduğunu bilmez” ifadelerini kullandı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi