Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, festivalde 15 binden fazla eser okuyucuyla buluştuğunun altını çizerek, Lapseki Belediyesi tarafından çocuklara özel olarak 15 bin adet çocuk kitabı öğrencilere ücretsiz dağıtıldığını söyledi. Kitap fuarında kitap yazarları okuyucularına imzalı kitaplarını veriyor ve yazarlık konusunda bilgi veriyorlar.
 
Tarihi Roman Yazarı Hasan Erdem” Öncelikle tarihi roman ne edebiyattır nede ne de tarihtir. Tarihi roman yazarın kendi çağından başka bir çağın yaşantısını ve alıntısını bu güne taşımasıdır tabi bunu yaparken de tarihi belgelere sadık kalmak zorundadır diye düşünüyorum kendi adıma. Ben tarihi roman yazarlığımı özetleyecek olursam Tarihi roman yazmak benim çocukluk hayalim idi bu hayalimi gerçekleştirebilmek için çocukluk yaşlarımdan itibaren çok kitap okudum çocukluk arkadaşlarım sokaklarda oynarken ben kitap okuyordum elime geçen her parayla kitap alırdım yıllarca okudum kendimi hazır hissettiğim dönemde emeklilik çağım gelmişti o dönemlere kadar denemeler yaptım yazdım sildim neticede 2008 yılında emekli oldum daktilonun başına oturdum ve ilk kitabımı çıkardım” dedi.
 
Bir başka yazar Şuayip Odabaşı” Yazma konusu çok ilginçtir benim Türkçemin zayıf olması tescillendikten sonra ben yazarlığa başladım tabi ki o zamana kadar biriktirdiğim çok yazı vardı ben Çanakkale yöresinde çok gerçek öyküler derliyorum zamanla bunları yazma ihtiyacı duydum ve kitap yazmaya başladım Kepezle ilgili bir kitap yazdım Lapseki’de de ilk kez düzenlenen kitap fuarına davet edildik geldik düzenleyen belediye başkanına çok teşekkür ediyorum” dedi.   
 
Haber: Ercan ÖZÇETİN