Üreticiler için bahar aylarında yağan yağmurlar her zaman bereketli olmuştur. Nisan ayı içerisinde yağan yağmurlar üreticinin yüzünü güldürdü.
 
Çanakkale’de Nisan ayı itibariyle yağan yağmurların üreticiler için sevindirici olduğunu kaydeden Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya:“ İlk yağmurlar tabii ki önemli. Gübre vermiş, bakımını yapmış araziler şuanda yağmurlarla gıdasını almaya başladı. Ama bu şekilde devam edip verimli hale gelebilmesi için önümüzdeki süreçte de yağmura ihtiyacı var” dedi.
 
Başkan Kaya:“ Zeytini başlı başına ayıracak olursak, zeytin bu dönemde yağmura ihtiyacı olan bir ağaç. Dolayısıyla verimi ve rekolteyi artıracak şekilde bu aylarda olan yağmurların etkisi var. Çünkü üreticimiz zeytinde gübrelemeyi yeni yaptı, tarlalarını yeni temizledi, hazırladı. Bugüne kadar zeytinde bir alt hazırlama işi yapamadı üretici, çünkü kış aylarından yeni çıktığımız için yağışlar devam ediyordu. Dolayısıyla şuanda yağıştan çıkıp tava gelmesiyle beraber zeytinin altını hazırladılar, otunu temizlediler, gübresini verdiler, üzerine de bu yağmurların olması tabii ki çok olumlu. Ama yalnızca şimdi yağan yağmurun zeytinde etkisi ne çok iyi olur, ne de çok kötü olur diyemeyiz. Önümüzdeki aylarda da aralıklarla yağmura ihtiyacı var. Zeytin üreticisi zaman zaman ağacın istediği yönde yağmuru alabilirse, tabii ki zeytin toplama zamanı yani hasat zamanı istediği verimi alır, yüzü güler. Ağacın yağmur istediği zaman yağmuru, suyu bulabildiği taktirde hasadının iyi olacağınız düşünüyoruz. Zeytin üreticisinin yağmura ihtiyacı olduğu günler olacaktır. İnşallah zeytin üreticisinin beklediği gibi bir yıl olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT