Çanakkale’de yaşayan 67 yaşındaki Fatma Türker, 14 yıl önce böbrek yetmezliği hastalığına yakalandı. 14 yıl boyunca İstanbul, Bursa ve İzmir’de özel hastanelerin yanı sıra Üniversite hastanelerin kapısını çalan Fatma Türker’e böbrek nakli bekleyenlerin sayısı fazla olduğu için sıra bir türlü gelmedi.
14 YIL ÇALMADIK KAPI BIRAKMADI
14 yıldır Çanakkale’den İstanbul, Bursa ve İzmir’e giderek özel ve üniversite hastane kapılarında böbrek nakli için ve diyaliz tedavisi gören Fatma Türker 4 ay önce Çanakkale Merkez’e bağlı Kepez Beldesindeki ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde organ nakil ünitesine organ nakli için başvurdu. 29 Temmuz Cuma günü Fatma Türker’e üniversite hastanesinden böbrek nakli için müjdeli haber geldi. Hastaneye yatan Fatma Türker’e ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 27 Temmuz günü meydana gelen trafik kazasında tedavi altına alınan ve 29 Temmuz günü beyin ölümü gerçekleşen (erkek) Nimet Taşkıran’ın (38) bir böbreği 30 Temmuz günü ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakli ekibi tarafından başarılı bir ameliyata ile nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Fatma Türker tekrar eski sağlığına kavuştu.
“UZUN YILLARDA İŞLEV GÖRECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ”
Fatma Türker’in 14 yıldır böbrek yetmezliği rahatsızlığı yaşadığını söyleyen ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi ekibinden Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırdöğen, “Fatma hanım bizim kendi merkezimizde, böbrek nakli yaptığımız 18’inci hastamız. Fatma hanım’ın genel durumu iyi. Yaklaşık 3 gün önce böbrek nakli yaptık. 38 yaşında trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşmiş olan genç bir hastanın böbreğini Fatma hanım’a naklettik. Operasyon başarılı oldu. Ve şuanda nakil ünitemizde takip ve tedavisini yapıyoruz. Fatma Hanım yaklaşık 14 yıldır son dönem böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 seans hemodiyaliz girmekte bir hastaydı. Bugüne kadar idrarı çıkışı yoktu. Böbrek naklinin ardından artık az da olsa idrar çıkışı başladı. Bunun daha da artacağını ve takılan böbreğin en kısa zamanda vücuduna uyum sağlayacağını, uzun yıllarda işlev göreceğini umut ediyoruz”
“YÜREĞİM KIPIRDIYOR”
14 yıl sonra böbrek nakli ile kendisini çok iyi hissettiğini belirten Fatma Türker, “4 aydır bekliyorum. Bundan önce böbrek nakli için Bursa’daydım. 14 yıldır bekliyordum. Kısmet bugüneymiş. Doktorlarımızın hepsi iyi, her gün bizimle ilgileniyor. Ayağa kalkıyorum. Yürüyorum. Böbrek bağışı yapan aileden Allah razı olsun. Yüreğim kıpırdıyor” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi