Çanakkaleli girişimciler AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çiçek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız ve AK Parti Çanakkale Eski İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun eşi Hanife Kutlu ortaklığındaki Kale Turkuaz firması, bin metrekarelik Enza Home Mağazası’nı Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi mevkiinde kente kazandırdı. Mağazanın açılışına AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Eski Milletvekili Müjdat Kuşku, Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız ile Yataş Grup Bayi Satış Direktörü Erden Gönen,  AK Parti’nin eski il başkanları yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Çiçek; “Birçok işsiz gencimize iş imkanı sağlayacağız”
Çanakkale Enza Home Mağazı’nın şirket ortaklarından Ahmet Çiçek ise Yataş Grup’un yaklaşık dört yıldır Çanakkale’de bayilik olarak temsil edilmediğini belirterek, “Bu zaman zarfında Yataş kendisini yeniledi. Türkiye pazarına Yataş Bedding ve Enza Home isimleriyle yeni bir giriş yaptı. Biz öncelikle Demircioğlu Caddesinde Yataş Bedding ismiyle yatak, baza ve ev tekstil ürünlerinin satıldığı mağazasını açarak sektöre giriş yaptık. Şimdi de Enza Home markasıyla bin metrekarelik mağazamızda, özellikle mobilya olmak üzere, yatak baza ve ev tekstili gurubunu açarak Çanakkaleli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. İnşallah çok yakında açacağımız bin 200 metrekarelik mağazamızla Biga’da hizmet vermeye devam edeceğiz. Hanife kutlu, Ali Osman Yıldız ve şahsımın da ortak olduğu Kale Turkuaz ismiyle kurduğumuz şirketinin önümüzdeki yıllarda hedefini daha da büyüterek diğer ilçelerimizde de mağaza açmayı planlıyoruz. Bu sayede ilimize katma değer kazandırıp, birçok işsiz gencimize iş imkanı sağlayacağız” dedi. 
 
Yıldız “Yılın ilk çeyreğinde franchise büyüme oranımız %82’ye ulaştı”
Mobilya pazarının kalbinin attığı, önemli bir lokasyon olan Atatürk Caddesi’nde yer alan Çanakkale Enza Home, 2 katlı ve 1000 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, büyük hedefler belirledikleri 2017 yılında 330 mağaza açmanın heyecan ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını söyledi. Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, “Yoğun çalışmalarımız doğrultusunda yılın ilk çeyreğinde franchise büyüme oranımızı 82%’ye ulaştırdık. Enza Home’un başarısının arkasında görsel dünyasının ve ürün portföyünün yenilikçi olmasının yanı sıra, modern mağaza konsepti ile geniş kitlelere yönelik hizmet vermesinin de olduğunu söyleyebilirim. Yataş Grup olarak, bugün burada 330. mağazamızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
Daniş; “Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olana da bu anlayıştır”
Çanakkale’ye en güzel mağazalardan birini kazandıran yatırımcıları tebrik eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ise, “Türkiye, dünyanın ekonomisinin daraldığı bir dönemde birçok sektörde büyümeye, yatırımlarına devam ediyor. Çanakkale’ye baktığımızda gelen büyük yatırımlarla beraber bunu bütün sektörlerde görmemiz mümkün. Dolayısıyla arkadaşlarımızın büyük Türkiye’ye olan inançlarının en büyük göstergesi ben yatırımdır diye düşünüyorum. Parası olan yatırımcı gidip böyle büyük yatırımların altına girebiliyorsa, geleceğe dair umutlar taşıyabiliyorsa, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olana da bu anlayıştır diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
“Çanakkale yeni kalkınmalara gelişmelere açık bir kent”
Çanakkale’de hemen her gün yen bir işyeri açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da şunları söyledi; “Bu toprakların bir evladı olarak hala ülkemizde istikrarın, umudun, geleceğe ilişkin iddiaların olduğunu görmek en büyük keyfimiz. Ülkemizin her köşesinde köyünde, kentinde bir umut, heyecan olduğunu büyük bir gururla görüyorum. Eğer yarına ilişkin iddiamız olmasa, ekonomide, siyasette, ülkenin gelişiminde, ihracatta ve diğer her türlü kalemde iddiamız olmasa, ne bu iş yerleri açılır, ne buna benzer umutlar canlı olur. Bugün ülkemizin sınırını aşan, tüm dünyada uluslararası alanda tanınan bir marka halline gelen Yataş’ın yeni şubesi için beraberiz. Ama daha ötesi bu şubemizin sahipleri bizim yol arkadaşlarımız. Allah bol bereketli kazanç versin tüm ortaklara. Yol arkadaşlarımızla beraber bu ekonomik yatırımın da ülkemize ve şehrimize katma değer üretmesini ümit ediyorum. Yataş ve Enza Home’dan da, diğer ilçelerimizden de benzer atılımları, açılımları yapmasını bekliyoruz. Çanakkale özellikle yeni dönemde köprüsüyle, OSB’siyle, Troia 2018’iyle, her türlü yeni iddiasıyla beraber yeni kalkınmalara gelişmelere açık bir kent. Bırakın durağan, stabil olmayı imkan, alan bulacağı bir kent. Bu marka kent içerisinde uluslararası markaların olmasında büyük fayda var. Yataş ve benzeri tüm kurumlarımızı ben diğer ilçelerimizde de il merkezimizde de daha hassas, incelikli davranmasını ve şubeleri çoğaltmasını tavsiye ediyorum. Her işyeri yeni bir ekmek kapısıdır, yeni bir umuttur, heyecandır. Çanakkale’mizin bu heyecana bu yeni iş yerlerine ihtiyacı var. Hemen yakınımızda olan Troia’nin 2018 yılı ilan edilmesi için gayret ediyoruz. Assos’un UNESCO’ya tescili için gayret ediyoruz. Köprümüzün temeli atıldı, şehitliğimiz gelişmeye devam ediyor. Her türlü alanda Çanakkale’miz daha hassa bakılması gereken yerlerden bir tanesi. Tarımla, sanayiyle ve diğer ana başlıklarla ilgili iddialarımız hat safhada. Çanakkale’yi kalkındıracağız, tarımı kollayarak. Çanakkale’yi geliştireceğiz, turizm alanlarını yok etmeden.  Bu dengeli kalkınmayı inşallah beraber yapacağız.”
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU