UMAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen’in önergesi ile divan kurulu oluşturuldu. Turhan Altıntel Başkanlık, Atilla Ayaz Oy Toplama Memuru, Mustafa Helvacıoğlu ise yazman olarak yer aldığı divana UMAT A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ve şirket ortakları katıldı. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen tarafından açılan Genel Kurulda şirketin faaliyetlerine yönelik genel değerlendirme yapılarak kurula bilgi verilmesine müteakip 2016 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet raporu Genel kurula katılanlar arasında müzakereye açıldı ve 2016 yılı finansal tabloların görüşülmesi, onaylanması ve 2016 yılı Kar dağıtımı ile ilgili karar alımı yapıldı.
Toplantıda konuşan başkan Kaya Üzen, “Gümrük kapılarının işlemlerini hızlandırmak, otomasyon sağlamak, yaşanan tıkanma ve yoğunluklara çözüm üretmek amacıyla faaliyet gösteren şirketimiz, işadamlarımızın yaşadığı sorunları ve tıkanıklıkları yakından bildiği için sorunlara çözüm üretmek amacıyla diyalogların aşılması yönünde çaba ve gayretini devam ettirmektedir” dedi.
Başkan Üzen ayrıca Ülkemizde başlatılan “Dövizini Bozdur Ülkene Sahip Çık” kampanyası hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Üzen Ülke ekonomisine katkı sağlamak anlamında 7 Aralık 2016 tarihinde şirketin mevcut döviz mevduatı bozdurularak Türk Lirasına çevrildiğinin altını çizdi.
Üzen sözlerini şöyle noktaladı; “işadamlarımıza çok büyük hizmet veren bu kuruluşları ülkemize kazandıran başta TOBB Yönetimine ve bu konuda emeği olan yönetimime UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu tür örnek, başarılı modellerin gelişmesini ve kalıcı olmasını temenni ediyorum.”