TOBB tarafından kurulan Meybem A.Ş. işbirliği ile Çan ve Çanakkale’de gerçekleştirilen sınavlarda toplamda 55 aday belge almak için ter döktü. Ark Aktif Gaz Kaynağı ve Elektrotla Ark Kaynağı sınavları için başvuru yapan olan adaylar meslekleriyle ilgili olarak teorik ve pratik olmak üzere 2 aşamada sınavlara tabi tutuldu.

ÇTSO’dan yapılan açıklamada, talep olduğu sürece her ay sınav açabileceklerini ifade eden Genel Sekreter H.Sema Sandal; “Bir yıldır Çanakkale’de Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenliyoruz. Üyelerimizi bu konuda bilgilendirmeye ve belgesiz olarak çalışan personellerini Mesleki Yeterlilik Sınavlarına yönlendirmeleri için çalışıyoruz. Bu bir yıllık süre içerisinde 356 kişi Odamız aracılığı ile Mesleki Yeterlilik Sınavlarına katıldı. Özellikle son dönemlerde başvuru sayısında ciddi bir artış var. Bunda devletimiz tarafından sağlanan desteklerin ve hazırlanan kamu spotlarının da etkisi büyük” dedi. Nisan ayında yoğun bir sınav programları olduğunu ifade eden Genel Sekreter Sandal, 13-15 Nisan tarihleri arasında inşaat sektörünün farklı dallarında başvuru yapan 100’ün üzerinde aday için Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenleyeceklerini kaydetti.
Belge zorunluluğu geliyor
Şu an için 48 farklı meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi ile çalışmanın zorunlu olduğunu söyleyen Genel Sekreter Sandal, 25 Mart 2017 tarihinden itibaren Asansör Mesleklerine Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu başladığını, önümüzdeki dönemde ise kapsamın genişletilerek; tarımdan turizme, emlakçılıktan motosikletli kurye ’ye kadar çok geniş bir yelpazede Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirileceğini belirtti. Genel Sekreter Sandal son olarak oda bünyesinde Mesleki Yeterlilikle ilgili olarak Proje Uzmanı Gökhan Doğru’yu görevlendirildiğini ifade etti.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi