Yılmaz, Lapseki’nin gelişmesi ve yenilenmesi için çalışmalarını 7/24 prensibiyle çalışarak sürdürdüklerini söyledi.
 
Belediye Meclisi toplantısında öncelikli olarak, 2016 Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra is Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz açıklamalarda bulundu. İlçenin geçmiş dönemlerde almış olduğu hizmetlerin ortada olduğunu ve bunu göreve geldikleri anda yaptıkları çalışmaların neticesinde gördüklerini ve maalesef, diğer ilçelere nazaran epey geri kalmış durumda olduklarını aktaran Başkan Yılmaz, “Bizlerde elimizden geldiğince hızla çalışarak projelerimizi başlattık. İlçemizin temel sorunlarından olan içme suyu sıkıntısını çözmek de siz değerli meclis üyeleri arkadaşlarımız ve bizlere nasip oldu. Lâpseki’mizin 60 km’lik şehir içi şebeke içme suyu borularını tamamen değiştirmek adına çalışmalarımızı başlattık ve şu an son 8 km’lik kısmı kaldı. Allah’ın izni ile Mayıs ayı sonlarına doğru oda tamamlanacak ve ilçemiz temiz su depoları ile, temiz ishale hattı ile, evlerimizden arıtmalı suyumuz akmış olacak” dedi.


 
KANALİZASYON HATTINDA İŞLEM TAMAM
Şehir içi kanalizasyon hattı çalışmalarının %100 olarak tamamlandığını belirten Yılmaz, “Göreve geldiğimiz andan itibaren başlattığımız Lapseki’mizin büyük sorunlarından olan, kanalizasyon sıkıntısını çözmek adına da çalışmalarımıza başlayarak ilçemizin %100 şehir içi şebeke hattını değiştirdik. Hatta imar alanımızda bulunan ve iler ki yıllarda konut yapılacak alanlarımıza da kanalizasyon parsellerini götürdük. Şu anda kanalizasyon parsel bacalarımızın ev bağlantıları devam etmektedir. Ayrıca atık su arıtma tesisimizin de çalışmaları tüm hızla devam etmektedir, 15 Eylül’de onunda çalışmaları tamamlandıktan atıklarımız arıtılacak ve ilçemiz ve denizlerimiz tamamen katı atıklardan kurtulacaktı” diye konuştu.


 
“ÖNÜMÜZDEKİ KIŞ DOĞALGAZI KULLANACAĞIZ”
İlçe halkının merakla beklediği doğalgaz konusu ile ilgili Başkan Yılmaz şu şekilde bilgi verdi; “Boruların geçeceği Biga-Kemer köyünden başlayarak, pist açma çalışmalarımız 20 kilometrede tamamlandı ve çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir. Pist açma çalışmaları ile birlikte doğal gaz boruları döşeme çalışmalarımızda başlamıştır. Şehir içi şebekesi ile ilgili de Aksa Doğalgaz ile anlaştık ve bu ay içerisinde hat döşeme çalışmalarını başlayacaklar. Allah’ın izni ile Lapseki’miz önümüzdeki kış doğal gazı kullanacaktır.”


 
ÜST YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Başkan Yılmaz ilçede süren üstyapı çalışmalarına ilişki ise; “Alt yapısı tamamlanan sokak ve caddelerimiz de üst yapı kilit parke taş döşeme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçe mezarlığımızı baştan sona kilit parke taş döşeyerek daha modernize ediyoruz. Ayrıca mezarlığımızın ihtiyaçlarından tuvalet ve abdest alma yerleri yapılarak eksikliklerimizi de gideriyoruz. Bu yıl kış beklediğimizin aksine uzun sürdüğünden dolayı çevre düzenleme çalışmalarımızı tam olarak gerçekleştiremedik. Buna rağmen ilçemizin muhtelif yerlerine lale dikimi, hercai çiçeği ve çim ekimlerimizi gerçekleştirdik” dedi.


 
15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKI AÇILDI, HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ TEMELLERİ ATILDI
Yılmaz, geçtiğimiz hafta görkemli törenle açılışı yapılan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nı Lapsekililerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte çalışmalarını yürütüp projelendirdiğimiz 9300 m2’lik alanımızı atıl durumdan kurtararak, spor aletleri, yürüyüş yolları, amfi tiyatro ve jimnastik spor aletleri yaparak muhteşem bir sosyal alana dönüştürdük. Yeni Belediye Hizmet Binamız ve Kültür Merkezimizin Temelini büyük bir katılım ile şölen havasında gerçekleştirdik, inşallah ilçemiz bir sene içerisinde Yeni Belediye Hizmet Binasına ve içerisinde sosyal faaliyetlerimizi gerçekleştireceğimiz Kültür Merkezine kavuşacaktır. Kültür Merkezimiz, Bovling salonları, cep sinemaları ve konferans salonu ile birlikte Lapseki’mizin adeta çekim merkezi haline gelecektir” diye konuştu.
 


BETON SANTRALİ FAALİYETTE, TEDES BİNASI TAMAMLANDI
Başkan Yılmaz yapımları tamamlanan ve faaliyete geçen iki önemli proje hakkında şu ifadeleri kulandı; “Belediyemizin Hizmet Grupları bünyesinde kurulan 'Beton Santralimiz' ile Beton üretimine başladı. Allah'ın izni ile çalışmalarımızı sonlandırarak, Belediyemizin gelirlerini artırmak adına Lapseki'mize Beton Santralini kazandırdık. Santralimiz 10 saatte 700 m3 Beton üretecek olup, bölgenin en iyi makinaları ile en kaliteli betonu üretilecektir. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca, içerisinde Kent Güvenlik Sistemimizin ve (PTS) Plaka Tanıma Sistemi ve ilçemizin güvenlik kameralarının olacağı binamızın çalışmaları tamamlandı, inşallah sistemimiz Nisan ayı sonunda aktif haline gelecek ve ilçemiz içerisinden geçen karayollarında sıkıntılar azalacaktır. Ayrıca binamızda konuk ağırlama yeri ve toplantı salonu yapılarak binamız farklı bir hizmet alanına dönüştürüldü.”


 
KAPALI PAZAR YERİNDE ÇALIŞMA BAŞLADI, SIRA HUZUREVİNDE
Lapseki’nin en büyük ihtiyaçlarından biri olan kapalı pazaryeri için de müjde veren Başkan Yılmaz, ayrıca huzurevi projesiyle ilgili de önemli gelişmeler yaşandığı şöyle aktardı; “İlçemizin eksikliklerinden ve acil ihtiyaçlarından olan kapalı Pazar yeri ile ilgili de meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediyemiz ilgili arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaparak bizlere önerilerini sundular. Şuan da kapalı Pazar yeri ile ilgili alternatif 2 yerimiz var. Vatandaşımız bizlerden nereyi isterse Kapalı Pazar yerimizi oraya yapacağız. İnşallah gelecek ay meclisimizde projemiz ile birlikte sizlere bilgileri aktaracağız. Diğer yandan, 1995 yılında bir vatandaşımız tarafından Lapseki Belediyemize, Gencer Öğrenci Yurdunun karşısında Huzur Evi yapılması şartı ile bir arsa bağışlanmış ve bugüne kadar hiç kimse bir adım atmamış. Biz meclis üyesi arkadaşlarımız ve fen işleri ekibimiz ile birlikte gerekli incelemeleri yaparak proje çalışmalarına başladık ve projemizi tamamladık. Allah’ın izni ile yakında çalışmalarımıza başlayarak Lapseki’mize bir huzur evi kazandıracağız.”
 
Başkan Yılmaz ayrıca, Eski Kızılay’ın olduğu binanın da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kiralanarak yenileme çalışmaları yapıldıktan sonra gençlerin ve kadınların kullanabileceği bir gençlik merkezi haline getirileceğini söyledi. Eski Kaymakamlık lojmanın bulunduğu alana ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 5 katlı bir bina yapılarak, içerisinde toplantı salonları, kütüphane ve çalışmaların olacağı 3000 metrekarelik alanın da ilçeye kazandırılacağını aktardı.

Haber: Ercan ÖZÇETİN