Karre’nin gözlerinin ameliyat edilmesi için 2 bin 300 lira gerektiğini söyleyen Akdağ çifti, hayvansever ve hayırseverlerden destek bekliyor.
 
Çanakkale’de Demircioğlu Caddesi üzerinde bir otobüs durağında Ağustos 2015’de evine gitmek için otobüs bekleyen Emre Akdağ, durakta yanına gelen köpeği sevmeye başladı. Köpeğin sahipsiz olduğunu gören Emre Akdağ, köpeği alarak evine götürdü. Karre adını verdiiği köpeği aynı günün akşamında arabayla gezdirmek için dışarı çıkaran Emre Akdağ, seyir halindeyken ani fren yaptığı sırada köpeğin ön koltuktan düştüğünü gördü. Karre’nin gözlerinde bir sorun olmasından şüphelenen Akdağ, köpeğinin gözlerine doğru yaptığı el hareketlerine tepki alamayınca da hayvanın kör olduğunu fark etti.Eşi İrem ile birlikte birçok veterinere giden Emre Akdağ, Karre’ye yapılan muayeneler sonrası, veterinerlerden ameliyat olsa bile köpeğinin gözlerinin görmemeye devam edeceği yanıtını aldı. Ardından araştırmalara başlayan Akdağ çifti, iki yıl sonra İstanbul’da bir hayvan göz doktoruyla irtibata geçti. Hayvan Göz Doktoru Murat Şaroğlu, Emreve İrem Akdağ çiftine köpekleri Karre’yi ameliyat edebilecekleri ve köpeğin tekrar görmeye başlayacağını belirtti. Karre’nin ameliyatı için 2 bin 300 TL, ameliyat öncesi ilaçları için 250 TL ve İstanbul’da gidiş geliş için ise 900 TL yol parası ücreti gerekiyor.
 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Öğrenci oldukları için Karre’nin göz ameliyatı ve diğer masrafları için gereken toplamda 3 bin 450 lira’yı karşılayacakları durumları olmadığını belirten Emre-İrem Akdağ çifti, “Dostumuz Karre’nin gözleri” görsün adı altında change.org üzerinde imza kampanyası başlattı. Akdağ çifti imza kampanyasının yanı sıra sitede karre’nin hayat hikayesi, ne kadar ücret gerektiği ile karre’nin ameliyatı için yardımda bulunmak isteyenler için telefon numaraları da yer aldı. Emre Akdağ, “Karre’yi bir akşam vakti eve gitmek için durakta otobüs beklerken buldum. Yanıma geldi. Sonra durakta iyi bir arkadaş olduk. Eve götürmeye karar verdim. Benimle beraber eve geldi. Tasma almak için veterinere gittik. Tasmasını takıp eve çıkardık. Akşamında araba ile Kare ile gezmeye çıkarmak istedim. Karre’yi ön koltuğa oturttum. Dışarıyı izlesin, mutlu olsun diye. Ama olmadı. Frene bastığım an Karre düştü. Ondan sonra Karre’nin kör olduğunu aldığımı ilk günü öğrendim. Daha çok ilgi göstermeye başladım. Ve bunun akabinde araştırmalar yaptım. Çanakkale’de iki tane veterinere gittim. Burada ameliyat olmayacağını söylediler. Ameliyat yapabiliriz. Sadece ücretini alırız. Ameliyattan sonra bir şey değişmeyeceğini söylediler. İki yıl bekledik. İki yılı sonunda Murat Şaroğlu diye bir hayvan göz doktoru bulduk. Onunla irtibata geçtik. Ameliyat yapabileceklerini söylediler. Şimdi İstanbul’a gidip, karre’nin gözlerini açtırmak istiyoruz. Dünya’yı görmesini istiyoruz    ” dedi.
 
DESTEK BEKLİYORLAR
Karre’nin gözlerinin ameliyat edilmesi için bir takım araştırmalar yaptıklarını kaydeden Akdağ, “Bir fiyat verdiler. Gözlerinin ameliyatı için 2 bin 300 lira, ameliyata girmeden bir hafta önce kullanması gereken ilaçlarının ücreti 250 lira ve İstanbul’a götürüp, getirmem içinde toplam yol ücreti 800 ile 900 lira arasında tutuyor” diyerek şuanda yol, ilaç ve ameliyat paralarını öğrenci oldukları için karşılayacak durumları olmadığını belirterek şunları söyledi; “Şuanda yaşamını idame ettirecek veteriner ve yemek ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. İsteğim gönüllü veteriner varsa, yardım edebilecekse, bağış yapabilecek insanlar varsa, hayırsever insanlar varsa, çok mutlu oluruz. Eşimin araştırmasıyla Change.org diye bir siteden insanların bağış yaptığını öğrendik. Bununla beraber bir imza kampanyası başlattık. 100 kişinin imza atması gerekiyor ve orada bütün bilgilerimiz yazıyor. Karre’nin hayat hikayesi, ne kadar ücret gerektiği, ücretlerin nereye gideceği yazıyor.” Akdağ son olarak, “Dostumuz Karre’nin gözleri görsün” adı altında kampanyanın açıldığı ve Hayvan Hakları Federasyonuyla (HAYTAP) iletişim halinde oldukları belirtildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi