Şampiyonada Biga Belediyesi’nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren Biga Karate Okulu sporcuları da farklı yaş gruplarında 8 sporcu yer aldı. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışan Biga Karate Okulu sporcuları müsabakalardan başarıyla ayrıldılar.
 
Büyüklerde yarışan Toprak Akkaya, Dünya Şampiyonu sporcuya yenilerek çeyrek finalde elendi. Şampiyonada dereye giren Bigalı sporculardan Süleyman Yurteri ve Çınar Çakıroğlu bronz madalya ile uluslararası şampiyonayı tamamladı. Muhammet Emin Orhan da kendi yaş grubunda altın madalya alarak şampiyonada büyük başarı elde etti. 16-17 yaş grubunda Biga Karate Okulu sporcuları takım halinde şampiyon olarak kupa kazandılar. Çanakkaleli sporcular genel klasmanda tüm kategorilerde 3’üncü olarak şampiyonayı tamamladılar.
 
Başarılı sporcular, aileleri ve antrenör Süleyman Orhan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Çanakkale Karate İl Temsilcisi ve Biga Belediyesi Karate Antrenörü Süleyman Orhan; “Şampiyonanın tüm giderleri Çanakkale Karate İl Temsilciliği ve Dünya Kültür Spor Derneği tarafından karşılandı. Çanakkale Belediyesi organizasyonda yer alan tüm hakemlerin konaklamalarını karşıladı. Biga Belediyesi de her zaman Bigalı karatecilerimizle ilgilendi ve bizlere her türlü desteği sağladı. Hedefimiz Bigalı sporcularımız arasından olimpiyatlara sporcu göndermek” dedi.
 
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise; “Karatecilerimizin her zaman gösterdikleri başarılar yüzümüzü güldürüyor ve bizleri gururlandırıyor. Farklı branşlarda başarılı sonuçlar alınması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Biga Belediyemiz sporcusu Bülent Korkmaz arkadaşımız da Rio’da gerçekleşecek olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. Biga sporcu potansiyeli açısından önemli kaynak. Eğer ilgili ve bilgili antrenörler olursa ve onlara yeterli destek sağlanırsa, Biga'mızdan çıkan başarılı sporcuların sayısında ciddi artış oluyor. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Özellikle küçük yaş gruplarında başarı elde edilmesi beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.
 
Ziyaret sonunda şampiyonada kazanılan kupa ile daha önce düzenlenen Biga İller Arası Karate Şampiyonası’nda büyükler klasmanında elde edilen şampiyonluk kupaları Biga Belediyesi adına Belediye Başkanı İsmail Işık’a teslim edildi.
 


Kaynak: İHA