Karşıyaka Emir sultan camii açılış programı, Emir Sultan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Sezen, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ’in konuşmaları ile devam etti.
 
Emir Sultan Cami için düzenlenen açılış programında konuşan Emir Sultan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Sezer camilerin dinimiz açısından önemine dikkati çekerek; caminin inşasıyla Karşıyaka Mahallesi’nde büyük bir ihtiyacın giderildiğini söyledi. Sezer; “ Bu cami hayırsever insanlarımızın yardımları ile bugünlere geldi. Belediye Başkanımız bu kayalıkların olduğu araziyi bize tahsis etti. O olmasaydı burasını yapmak bir hayalden öteye geçemezdi. Camimizin yaptırılmasında en büyük pay ise Hacı Hasan Sezer ağabeyimize ait. Sonrasında ise; kimi hayırseverler caminin çatısının yapımını, kimi minaresinin yapımını kimi ise başka şeyleri üstlendi. Buranın inşasında hayrı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.
 
Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise, “Bizim tek derdimiz, bu şehre hizmet etmek ve sizlerin hayır duasını almaktır. Emir sultan Cami başta Karşıyaka Mahallesi sakinlerine olmak üzere tüm ilçemize hayırlı olsun, buranın yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.) da hadis-i şerifinde ‘Kim Allah rızası için bir mescit yaptırırsa, Allah da bunun karşılığında ona cennette bir köşk ihsan eder’ buyuruyor. Bu güzel eserin yapımında emeği geçen başta Emir Sultan Camimizin banisi Hasan Sezer abimiz, cami yaşatma derneği başkanımız Mustafa Sezen'e ve bu caminin yapılması için küçük büyük her ne kadar olursa olsun en ufak bir bağışta bulunan, çorbada benim de tuzum olsun diyerek hayırda bulunan her bir hemşerime gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Şu caminin yapımında bir tek tuğlası olandan,1 kuruş yardımda bulunandan, burada çalışan işçilerimize bir yudum su getiren teyzelerimizden, Allah razı olsun. İnşallah onlarda efendimizin hadis-i şerifinde müjdelediği o kişilerden olurlar. Ondan nasiplenirler. Bizim duamız budur. Son olarak da bizlerden de bu mübarek günlerde hayır dualarınızı eksik etmeyin. Çünkü biz inanıyoruz ki; dua tüm kapıları açar” diye konuştu.
 
“Bu bizim kadim kültürümüzde olan bir külliye açılışı”
Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de açılıştaki konuşmasında şunları söyledi; “Birçok açılış yapıyoruz bir çok temel atıyoruz ama bugünün verdiği haz bambaşka. Bugün sadece bir cami açılışı veya sadece bir sağlık ocağı açılışı değil. Bu bizim kadim kültürümüzde olan bir külliye açılışı. Sağ olsunlar burayı düşünenler, planlayanlar külliye olarak planlamış ve bundan sonra yapılan bu eserin masraflarını da çıkaracak şekilde gelir getiren mülkleriyle birlikte yapmışlar. Ben bu anlamda belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel camiyi yaptıran Hasan amcamıza da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca cami derneğinin üyelerine de teşekkür ediyorum. Paylaşmanın en güzel halini yaşıyor onlar.”
 
Yer tahsisini Çan Belediyesi’nin yaptığı Emir Sultan Cami, 400 kişilik cemaat kapasitesi ile Çan’ın en yeni camileri arasında yerini aldı.

 


Kaynak: Haber Merkezi