ÇOMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr Hasan Arslan, Doç. Dr. Vedat Çalışkan ve Doç. Dr. Ali Sönmez; Mechnikov Odessa National Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde uluslararası İlişkiler bölümü öğrencilerine seminer verdiler. Seminer kapsamında Prof. Dr Hasan Arslan, Türkiye’de yükseköğretim sistemini tanıtan ve uluslararası işbirliği olanaklarına dikkat çeken bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Vedat Çalışkan, Türkiye-Ukrayna arasındaki turizm ilişkilerini ve yeni fırsatları değerlendirirken; Doç. Dr. Ali Sönmez de Türk Modernleşmesinin gelişim sürecini açıklayan bir sunum gerçekleştirdi.
Seminere ayrıca I.I. Mechnikov Odessa National Üniversitesi yöneticileri; Prof. Glebov Viktor Viktorovic, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim elemanları, Türk Dili ve Kültürü Araştırma Merkezi öğretim elemanları Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosluğu’nu temsilen muavin konsolos Mutlu Güreli katıldılar.
Seminerin kapanış konuşmalarında Mechnikov National Üniversitesi yöneticileri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Yücel Acer’e, IASSR başkanı Prof. Dr. Hasan Arslan’a ve Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosu Ufuk Toğrul’a Türkiye ile Ukrayna arasındaki akademik ilişkilerin geliştirilmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkürlerini ilettiler.
Seminer programı, sertifika töreni ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi. Akademik İşbirliği önümüzdeki günlerde de sürecek.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile I.I. Mechnikov Odessa National Üniversitesi arasındaki İkili anlaşma kapsamında 22-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında Odessa I.I. Mechnikov National Üniversitesi’nde Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneğinin (IASSR) düzenleyeceği geniş katılımlı bir uluslararası konferans düzenlenecek. Konferans ile Odessa Mechnikov Üniversitesi Turkish Studies Bölümü öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin Türkiye’ye ve dünyaya açılmasına destek sağlanması amaçlanıyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi