Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen hava durumuna ilişkin Çanakkale’ye sarı kodlu uyarı yaptı. 10 Mayıs 09:00 ile 11 Mayıs 12:00 saatleri arasındaki zaman dilimini kapsayan ve il geneli için yapılan sarı kodlu uyarının açıklamasında, “Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan Meteoroloji’den ‘Denizlerimizde  Fırtına Bekleniyor!’ başlığı altındaki bir başka açıklamada ise, “Batı Karadeniz’de (Düzce-Kastamonu) rüzgarın, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cumartesi günü (11.05.2024) ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Marmara’da rüzgarın, yarın (Cuma) öğle saatlerinde doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cumartesi günü (11.05.2024) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (Cuma) sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cumartesi günü (11.05.2024) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’nin güneyinde rüzgarın, yarın (Cuma) öğle saatlerinde doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Batı Akdeniz’de rüzgarın, yarın (Cuma) öğle saatlerinde doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.

‘Batı Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!’ şeklindeki son açıklamada ise şu ifadeler yer aldı; “Rüzgarın; 10.05.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde fırtına (60-80 km/saat), Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamleli 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege'de Cumartesi öğle saatlerinden sonra, Batı Akdeniz'de Cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”


Kaynak: Haber Merkezi