Lapseki ilçesinde Belediye Başkanı Atilla Öztürk’ün eşi Neşe Öztürk, Belediye Başkan Vekili İrfan Temel, İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Yakup Uzun ve belediye meclis üyeleri, ilçeden hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan hacı adaylarını uğurlama programında bir araya geldi.

Uğurlama programı, Lapseki Belediye Başkanlığı önünde gerçekleşti. Hacı adaylarına dualar edilirken, onların kutsal topraklarda huzur içinde ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için iyi dileklerde bulunuldu. Programa katılanlar, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek, dualarını iletti. Belediye Başkan Vekili İrfan Temel hacı adaylarına yaptığı konuşmada, dualarının kutsal topraklara kadar ulaşacağını belirterek, ibadetlerini huzur içinde gerçekleştirmelerini diledi. İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Yakup Uzun ise bu tür etkinliklerin toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini vurgulayarak, hacı adaylarına bereketli bir hac mevsimi geçirmeleri temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Atilla Öztürk’ün eşi Neşe Öztürk, bu tür manevi anlamları büyük olan etkinliklere katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, hacı adaylarına sağlık, sıhhat ve huzurlu bir hac dönemi geçirmelerini temenni etti. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ererken, hacı adayları dualar eşliğinde yolculuklarına devam ettiler. Bu anlamlı uğurlama etkinliği, Lapseki ilçesindeki toplumsal dayanışma ve birlik ruhunu bir kez daha ortaya koydu.


Kaynak: Şahver Banu Çağlak