Programa, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Necat Altıok ve 81 ilden öğretmenler katıldı. Öğretmenler arasında mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi, öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünün yükseltilmesi, tarihi ve turistik mekânlar ile milli ve manevi değerlerimizin mahallinde görülüp incelenmesi ve katılımcı öğretmenlerin edindiği deneyimleri meslektaşları ve öğrencileri ile paylaşımını hedefleyen program kapsamında iki gün sürdü.
 
İlk Günkü Şüheda Ecdadın Huzuruna Varıldı
Çanakkale’ye gelen misafirler geceyi dinlenerek geçirdikten sonra İl Millî Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı, Şube Müdürü Önder Yılmaz ile birlikte Gelibolu Yarımadasına geçerek şühedanın huzuruna vardılar. Kahraman Gazimiz Seyit Onbaşı’nın tek başına destan yazdığı Rumeli Mecidiye Tabyası, Şehitler Abidesi ve Yahya Çavuş Şehitliği ziyaretinden sonra Eceabat Öğretmenevinde öğle yemeği molası verildi. Moladan sonra Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Simülasyon Merkezi, 57 Alay Şehitliği ve Conkbayırı Bölgesi ziyaret edildi. İki otobüsle gerçekleşen gezide alan kılavuzları tarafından araçlarda ve sahada doyurucu bilgilendirmeler yapıldı.
 
Vali Tavlı’dan Öğretmenler Onuruna Gala Yemeği
Şehitlik gezisinden dönüldükten sonra Vali Orhan Tavlı 81 ilden gelen öğretmenler onuruna gala yemeği verdi. Gala yemeğine Vali Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı, Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Necat Altıok, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, İl Millî Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.  Gala gecesinde Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi müzik ziyafeti verirken, Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü halk oyunları ekibi yöresel oyunlar oynayarak hünerlerini sergiledi. Ayrıca Fen Lisesi öğrencisi Berkay Karaca Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu. Gala gecesinde Çanakkale’yi ve Edirne’yi temsil eden öğretmenler, duygularını birer konuşma yaparak dile getirdiler. İl Millî Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ve Vali Orhan Tavlı’nın konuşma yaptıkları programda verilen ortak mesaj 102 yıl önce hangi renkten, hangi ırktan olduğunu düşünmeden aynı kaderi paylaşan ecdadımızın birlik ve beraberlik ruhunun daima canlı kalması gerektiği konusu oldu. Bilim ve teknolojide büyük atılımlar yapan Büyük Türkiye’nin asil ruhunu kazandığı geçmişini ve tarihini asla unutmaması ve nesilden nesile aktarılması gerektiği vurgusu konuşmaların ortak mesajı oldu. Çanakkale’ye gelen misafirlerin tamamına Vali Orhan Tavlı tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 
Son Günün İlk Adresi Troia Antik Kenti
Gezinin son günüde öğretmenler, İl Millî Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı’nın ev sahipliğinde Troia Antik Kentine hareket ettiler. Binlerce yıl eskiye dayanan yerleşimlere ev sahipliği yapmış, birçok yıkıma ve savaşa tanıklık etmiş olan Homeros’un destanlarına da konu olmuş Troia Antik Kenti ziyaret edildi. Öğlene kadar süren Troia gezisinden sonra Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğle yemeği molası verildi. Öğle yemeğinden sonra şehir merkezine hareket edilerek Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi ve Kordon Boyu gezildi. İki günlük program sonunda şehirlerine dönmeye başlayan öğretmenler gerçekleşen gezilerle tarihi olaylara yakından müşahede ettiler.
 
                                                                                             
 
 


Kaynak: Haber Merkezi