CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz,” Her şeyden önce rabbim bir daha bu milleti böylesine alçakça, şerefsizce bir kalkışma ile yüzleştirmesin” dedi. 
Yenice ilçesi ile Gündoğdu, Kurtlar, Reşadiye ve Aşağı Çavuş köylerini CHP Yenice ilçe Başkanı Mehmet Gerçek ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile ziyaret eden CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, FETÖ/PDY terör örgütü ve işbirlikçilerinin milletin canına ve namusu bildiği ülkesine karşı kalkıştığı darbe girişimi, sonrasında cereyan eden olaylar, ilan edilen OHAL süreci ve yaşanan sıcak gündeme ilişkin olarak partisinin görüşlerini hemşerilerine anlattı. Ziyaret ettiği köylerde süreci değerlendiren Öz, “Her şeyden önce Rabbım bir daha bu milleti böylesine alçakça, şerefsizce bir kalkışma ile yüzleştirmesin. Şerefli Türk ordusunun içine sızmış demokrasi düşmanı unsular, 15 Temmuz gecesi Türk milletine kastetmişlerdir. Bu hain unsurların bu derece yoğun ve sistematik şekilde ordu ve kamu kurumlarına girmesinde ve yükselmesinde rol oynayan, bunlara destek olan ya da göz yuman her kişinin de bu hain eylemin iştirakçisi olduğu unutulmamalıdır. Bu çete önce kendi mensuplarını kamu kurumlarına sokmak adına binlerce başarılı memur adayı yurttaşımızı haksız ve adaletsiz şekilde elemiştir. Sınav sorularını çalan, mülakatlarda adice ve aşağılık sorularla başarılı vatan evlatlarının önünü tıkayan bu ihanet çetesine, neden zamanında müdahale edilmemiştir? Bu çete, bu terör örgütü geçmişte oluşturdukları sahte delillerle, kumpas davaları ile şerefli ve onurlu subaylara iftiralar atarak, Türk Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırmaya ve FETÖ/PDY terör örgütü mensubu darbeci üyelerini istedikleri kademelere getirmeye çalışmış ve bu noktada da amaçlarına ulaşmış gözükmektedirler. Bu aşamada alınmayan tedbirler ve haksız atamalar 15 temmuz felaketinin işaret fişeği olmuştur. Bütün bunlara rağmen bugün şükrediyoruz ki öncelikle bütün milletimiz, kurum ve kuruluşlarımız bu çetecilere gerekli olan cevabı vermişlerdir. Bu şerefsiz girişim sırasında şehit olan bu ülkenin kahraman evlatlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin” dedi.
Bülent Öz, kalkışmanın bütün faillerinin yasaların ön gördüğü en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterek, “Bunu yaparken hukuk sınırları içerisinde kalmak ise devlet olmanın gereğidir. Süreci Anayasa ve hukuk sınırları dışına taşıyıp bir cadı avına dönüştürmek, Anayasayı ihlal eden darbecilerle aynı konuma düşmek olur” diye konuştu.


Kaynak: İHA