Halep’te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Çan Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Çanakkale Diyanet-Sen Sendikası; çok sayıda insani yardım malzemesi ihtiva eden bir tır oluşturdu. Çan Şehir Meydanından dualarla uğurlanan yardım tırında 500 adet gıda kolisi, 80 adet yatak, 120 adet battaniye, çok miktarda kadın-erkek ve çocuk giysisi ayrıca çocuklar için de oyuncaklar bulunuyor. Türkiye genelinde yola çıkan 1314. tır olan bu yardım kampanyası Çanakkale’de ise 9. tır olma özelliğine sahip.
Halep gidecek insani yardım tırını uğurlama merasimine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Hayrat Vakfı Çanakkale Temsilcisi Mehmet Emin Bıçakcı, Diyanet-Sen Çanakkale Şube Başkanı Sefahattin Çiloğlu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan, İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Dirlik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dualarla uğurlanan insani yardım tırı Halep’e doğru yola çıktı. Halep’e giden yardım tırı ile ilgili açıklama yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Kendilerini medeniyetin temsilci olarak addeden batı dünyasının görmezden geldiği Halep’te yaşanan zulüm ve insanlık dramına seyirci kalamazdık. Bu anlamda Hayrat Vakfı ve Çanakkale Diyanet-Sen ile birlikte Halep’teki mazlumların feryatlarına bir damla dahi teselli olabilmek niyetiyle bir insani yardım tırı oluşturduk. Yangına su taşıyan karınca misali Rabbim Yapılan Hayırları Kabul eylesin. O Topraklardaki Zulmü görmeyen veya görmek istemeyen, elleri kan ve barut kokan barış çığırtkanları da hiçbir zaman zalim emellerine ulaşamayacak inşallah. Tırımızın yolu açık olsun inşallah” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi