Milli Sporcu Birgül Erken, haftasonu Çanakkale’de gerçekleşen şampiyonada, üç altın madalya kazanmak sureti ile üç kez Türkiye Şampiyonu oldu.  Milli Sporcu geçen yıl da havuz branşlarında üç kez şampiyon olmuş ve ayrıca deniz branşlarından küp apnea branşında Türkiye rekorunu ele geçirmişti. Sporcu milli forma ile ülkesine dünya çapında iki bronz madalya kazandırdı.
 
Dinamik Apnea, Hız Apnea  ve Çift Palet Dinamik Apnea branşlarında Altın madalya  2017 yılının yarışma sezonunu verimli geçirdiğini belirten Erken, hedeflerini her zaman yüksek tuttuğunu ve sürekli güçlü bir antrenman temposunda çalıştığını söyledi. TSSF’nin planlı faaliyetleri arasında yapılan Serbest Dalış branşlarındaki yarışmalarda Birgül Erken tüm sporcular arasında bireysel olarak en çok madalyayı kazanan sporcu oldu.
 
Milli sporcu, ülkesini dünya arenasında en iyi şekilde temsil etmek ve bu yılki Avrupa Şampiyonası’nda yarışarak Türkiye’ye yeni bir rekor hediye etmeyi de amaçladığını belirterek, “18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası'nda yapılan yarışmalarda Çift Palet Dinamik Apnea Branşında kırdığım Türkiye Rekorumu Tüm şehitlerimize ithaf ediyorum” dedi.
 
Haber: İsmail ŞEN