ÇOMÜ’den yapılan açıklamaya göre; üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak olan bu dönüşümle birlikte, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde hızla yükselen ve faaliyete geçen fabrikalar ile yakın iş birliği içinde gıda teknolojisi ve organize sanayi bölgesindeki yan alanlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri yürütülecek.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu'nda; Gıda ve yan sektörlerine yönelik en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış elemanlar yetiştirilerek, Ar-Ge çalışmaları ile gıda teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunulacak. Staj ve işbaşı eğitim olanakları ile mezunların istihdamı garanti altına alınacak, bölgedeki sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yetiştirilecek.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu ile gıda sektöründe kalifiye eleman açığı kapatılacak, bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacak, üniversite-sanayi işbirliği en üst düzeye çıkarılacak.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu'nun avantajları ise; güçlü sanayi bağlantıları, nitelikli eğitim kadrosu, modern laboratuvarlar ve atölyeler, staj ve işbaşı eğitim olanakları, istihdam garantili tematik meslek yüksekokulu projesi olacak.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu'na başvuruların 2024-2025 eğitim yılı için önümüzdeki aylarda başlayacağı bildirilirken “Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, gıda sektöründe geleceğe yön verecek nitelikli elemanlar yetiştirmeye hazır. Gıda sektöründe geleceğe yatırım yapmak için Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu'nu seçin” ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Haber Merkezi