Çanakkale Kara Savaşları'nın unutulmaz kahramanlarını anma ve onların izinden gitme geleneği, bu yıl da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Şühedanın İzinde 57. Alay Yürüyüşü' ile devam ediyor. Bu yılki yürüyüş, Çanakkale Kara Savaşlarının 109. yıldönümünde gerçekleştirilecek.

Tarihi Alan Başkanlığı, 25 Nisan sabahı saat 06:30'da başlayacak olan yürüyüşe, Çanakkale halkını ve tüm vatanseverleri katılmaya davet ediyor. Etkinlik, Eceabat ilçesine bağlı Kocadere Köyü'nden start alacak ve şehitlerin kahramanlıklarının yaşandığı topraklarda ilerleyecek.

Katılımcıların 25 Nisan sabahı saat 04:15'te Çanakkale feribot iskelesinde toplanmaları gerekecek. Ücretsiz servislerle saat 05:00'te Eceabat'a geçiş sağlanacak. Yürüyüşe katılmak isteyenler, kayıtlarını ise Çanakkale kordonunda, Truva atı yanındaki stantlarda gerçekleştirebilecekler.

Her yıl binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, Çanakkale'nin tarihine ve şehitlerine olan saygının bir ifadesi olarak önemini koruyor. Şehitlerin ruhunu yaşatmak ve unutmamak adına düzenlenen bu yürüyüş, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştiriyor.

Bu sene Çanakkalelilerden daha çok katılım belediklerini belirten Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir yaptığı açıklamada "Çanakkale’de yaşayıp da 57. Alay yürüyüşüne katılmamak büyük bir eksikliktir. Tarihi Alan Başkanlığı olarak, hem sizi davet ediyor hem de yürüyüşe ilişkin ulaşım başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarınızı temin edeceğiz.  Biz orada olacağız, sizi bekliyoruz.  57. Alay’ın yürüdüğü yolda, Mustafa Kemal Atatürk’ün ayak izlerinin olduğu yolda beraber yürümek ve Çanakkale Ruhu’nu teneffüs etmek istiyoruz” dedi.


Kaynak: Senem Erdem İnal