Nisan ayının ikinci yarısına girdiğimiz günlerde Çanakkale’de yağmurlar başlıyor. Meteorolojinin tahminlerine göre yarın (18 Nisan Perşembe) başlayacak yağışlar il genelinde günlerce etkili olacak.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü 18 Nisan Perşembe ve 22 Nisan Pazartesi günlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporlarını yayınladı. Buna göre Çanakkale genelinde 5 gün süreyle, aralıklarla kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlar görülecek.

Yarın başlaması beklenen yağışlar gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacak. Sıcaklıklar ise en düşük 17, en yüksek 20 derece olacak. 19 Nisan Cuma ise yağmurun kuvvetli şekilde düşmesi öngörülüyor. Gündüz 20 derece hissedilecek sıcaklıklar gece ise 11 dereceye kadar inecek. Yağmurun devam edeceği 20 Nisan Cumartesi sıcaklık gündüz 15 dereceye düşecek. Pazar da yağışlı geçecek, sıcaklık gece biraz daha azalarak 7 derece olacak. Yeni haftanın ilk günü 22 Nisan Pazartesi gök gürültülü sağanak yağışlar sürecek ancak sıcaklıklar yeniden yükselmeye başlayacak. En düşük 14, en yüksek ise 20 dereceler civarında seyretmesi tahmin ediliyor.


Kaynak: Veysel Akın Salkın