31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Mali idareler seçim sonrası  2024  yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı  İsmail Baykut Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı. Toplantı saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Başkanlığını ise ilçe Kaymakamı Emre Öztürk’ün toplantıda Lapseki İlçe Özel İdare Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, birliğin çalışmaları ve görevleri hakkında bilgi verdi.
Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinde bir yıl, birlik encümeni olarak görev yapacak iki İl Genel Meclis üyesi ve iki köy muhtarı kapalı zarf ile seçimi yapıldı.
43 köy muhtarının oy kullandığı seçimde AK Parti İl Genel Meclis üyesi Halil Özer 32, Murat Gürşen 37, Köy muhtarlarından  Sındal köy muhtarı Halil Dinç 26 ve Hacıgelen köy muhtarı Sebahattin Şahin 27 oy alarak, bir yıl köylere Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis üyesi olarak görev yapacak.

Seçimin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı ve aynı zamanda Birlik Başkanı olan Emre Öztürk, birlikte görev yapacak olan il genel ve köy muhtarlarına hayırlı olmasını dileyerek, seçime katılan tüm muhtarlara teşekkür etti. Kaymakam Öztürk, köylerinde yeni seçilen muhtarlarla tanışarak, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.


Kaynak: Veysel Akın Salkın