Çanakkale, nüfusuna oranla motosiklet kullanımının çok yüksek olduğu iller arasında yer alıyor. Bu durum, trafik güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini arttırmak ve can güvenliğini sağlamak amacıyla kask takımının önemine vurgu yapıyor.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarının ve yolcularının trafik kurallarına uymalarını ve kask takımı kullanmalarını önemle vurguluyor. Bu doğrultuda, motosiklet kullanıcılarının ve yolcularının kask takımı üzerinde denetimleri başladı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kask takımı olmayan ya da eksik olan motosiklet kullanıcılarını uyararak, trafik güvenliğine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu sayede, trafik kazalarının ve yaralanmaların azaltılması hedefleniyor.

Çanakkale emniyet genel müdürlüğünde yapılan açıklamada ise,  ‘’Motosiklet kullanıcıları ve yolcularının kask takmaları kendi güvenlikleri için önem arz etmekte olup yapılacak olan denetimlerde üzerinde hassasiyetle durulacaktır’’ denildi.


Kaynak: Coşkun Balcı