Çanakkale Savaşları'nın izlerinin en iyi korunduğu açık hava müzesi olan Gelibolu Tarihi Yarımadası, Tarihi Alan Başkanlığı'nın girişimleriyle adeta nakış gibi işleniyor. Şehitliklerin ihya edilmesinin yanı sıra, turistler için yeni rotalar da oluşturuluyor. Anafartalar Grup Komutanı olarak atandığı dönemde gittiği yolu ihya eden Tarihi Alan Başkanlığı, Mustafa Kemal Yolu'nu oluşturdu. Bu yolun bir parçası olan Mustafa Kemal Yolu'nda, Atatürk'ün cephede çekilen o meşhur fotoğrafı anıtlaştırıldı.

Fotoğraf Makinesi Çanakkale Deniz Müzesinde Sergileniyor

Fotoğrafın çekildiği makine ise Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergileniyor. Atatürk'ün Anafartalar Grup Komutanı olarak atandığı zaman çekilen tarihi fotoğrafı ve fotoğrafı çeken makine, Alganer'in torunları tarafından müzeye hediye edildi ve müzenin en nadide parçaları arasında yer alıyor.

Tarihe Işık Tutacak Anıtın Açılışı Yakında

Sosyal medyada yayınlanan video ile büyük beğeni alan anıtın, Mustafa Kemal Yolu'nun açılışı ile birlikte ziyaretçilere açılması bekleniyor. Bu anıt, Çanakkale Savaşları'nın önemli bir dönüm noktasını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kahramanlığını gelecek nesillere aktaracak önemli bir yapı olacak.

 

 

 

 


Kaynak: Coşkun Balcı