Kanser, günümüzde en korkulan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu nedenle, erken teşhisin önemi büyük. Mobil Kanser Tarama Aracı, kansere karşı farkındalık oluşturmak ve erken teşhisi sağlamak amacıyla önemli bir rol üstleniyor.
Hizmetler Neleri Kapsıyor?
Aracın faaliyetleri arasında 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taraması, 30-65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş aralığındaki tüm vatandaşlara kalın bağırsak kanseri taraması yer alıyor.Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, Yenice İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde konuşlanan Mobil Kanser Tarama Aracı, 1-7 Nisan tarihleri arasında hizmet verdi. Etkinliğe, Çanakkale Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi, Yenice Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yenice İlçe Sağlık Müdür Vekili katılarak kanser taramaları hakkında bilgilendirme yaptı ve broşürler dağıttı.
Toplum Bilinçlendirme ve Mücadelede Önemli Adım
Bu önemli etkinlik, kansere karşı toplumun bilinçlenmesine önemli bir katkı sağladı. Erken teşhisin hayat kurtarıcı önemini vurgulayan Mobil Kanser Tarama Aracı, Yenice halkına değerli bir hizmet sunarak sağlıklı bir geleceğe katkıda bulundu.


Kaynak: Senem Erdem İnal